«Δεν ήταν «η κακιά η ώρα» αιτία του τραγικού δυστυχήματος, αλλα εγκληματική αμέλεια κατά συρροή» δηλώνει η ΚΕΠΟΜ

«Δεν ήταν «η κακιά η ώρα» αιτία του τραγικού δυστυχήματος, αλλα εγκληματική αμέλεια κατά συρροή» δηλώνει η ΚΕΠΟΜ

 

 


Ως "σκανδαλώδες κεφάλαιο" στα δημοτικά ζητήματα χαρακτηρίζει η ΚΕΠΟΜ το ζήτημα των παραλιών. «Η διαχείριση των παραλιών από τις διοικήσεις του Δήμου τα τελευταία χρόνια είχε τραγικές συνέπειες για το Δήμο και όπως μετά λύπης διαπιστώνεται και συνέπειες για την δημόσια ασφάλεια! Από την συμμετοχή στο οικονομικό σκάνδαλο του Δήμου με την εξαφάνιση ανυπολόγιστων ποσών από τα δημόσια έσοδα, την σκόπιμη(;) ανοχή στην παραβατικότητα έως τον πρόσφατο τραγικό χαμό ενός 10χρονου αγοριού» αναφέρει σε εκτενές άρθρο της στο επίσημο blog της, τονίζοντας ότι όλα γίνονται «στον βωμό του κέρδους». 
 
Αναφορικά με το τραγικό συμβάν του θανάτου του 10χρονου αγοριού στο Καλό Λιβάδι, τονίζει ότι «Δεν ήταν «η κακιά η ώρα» αιτία του τραγικού δυστυχήματος» αλλά «Ήταν εγκληματική αμέλεια κατά συρροή».
 
«Τα τελευταία χρόνια οι δημοπρατήσεις παραλιών γίνονται πολύ αργότερα από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου. Για το 2013 οι παρενέργειες του οικονομικού σκανδάλου και η απομάκρυνση του Δημάρχου και των δύο Αντιδημάρχων από τα καθήκοντά τους οδήγησε τη δημοπρασία στις 15 Ιουλίου».
 
Την ίδια ημερομηνία πραγματοποιήθηκε και φέτος για διάφορους λόγους κάνοντας λόγο για ψηφοθηρία λόγω των δημοτικών εκλογών και οι πελατειακές σχέσεις, σκόπιμη κωλυσιεργία του προέδρου του ΔΣ να φέρει έγκαιρα το θέμα του καθορισμού της έκτασης και του ύψους του μισθώματος για το 2014 στο τραπέζι των συνεδριάσεων πριν τις εκλογές,  την άρνηση του μοναδικού τοπογράφου μηχανικού της ΤΕ του Δήμου να συντάξει τους απαιτούμενους ορθοφωτοχάρτες, για τροποποιήσεις του νομοθετικού πλαισίου για τον υπολογισμό του μισθώματος των παραλιών από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου μέσα στο Μάιο που πήγε πίσω τη διαδικασία.
 
Μάλιστα στο άρθρο που φέρει την υπογραφή της Άννας Καμμή και του Γιώργου Ξυδάκη, γίνεται λόγος για «αδιαφορία πολλών συμβούλων να ανταποκριθούν σε σχετική πρόσκληση για συνεδρίαση ΔΣ από τις 22 Μαΐου και μετά ώστε να αναβάλλεται ελλείψει απαρτίας, λανθασμένη διαδικασία λήψης απόφασης στη σχετική συνεδρία του ΔΣ στις 2/6/2014, κυρίως με ευθύνη του προέδρου του ΔΣ, που οδήγησε σε ακύρωσή της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και επανάληψη της συνεδρίασης για το ίδιο θέμα μετά βίας στις 17/6 αλλά και στην υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δημοσίου που οδηγεί τα πάντα σε καθυστέρηση».
 
Αποτέλεσμα όλης αυτής της καθυστέρησης, όπως επισημαίνεται «δεν είναι μόνο η παραβατική λειτουργία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις παραλίες από τον Μάιο μέχρι την ημέρα της δημοπρασίας. Σε ό,τι αφορά στα θαλάσσια σπόρ η διαδικασία έχει και συνέχεια, αφού η συμμετοχή τους στην δημοπρασία από μόνη της δεν τους εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις έκδοσης ετήσιας άδειας λειτουργίας. Απαιτείται η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης από τρία μέρη ( Δήμος, Επιχειρηματίας, Κτηματική Υπηρεσία) για να εκδοθεί η σχετική άδεια λειτουργίας από το Λιμεναρχείο. Μέχρι σήμερα 20/8/2014, η Κτηματική Υπηρεσία δεν έχει στείλει τις συμβάσεις πίσω στον Δήμο με αποτέλεσμα όλες οι επιχειρήσεις ενοικίασης θαλασσίων σπορ να λειτουργούν αυτήν την στιγμή χωρίς την συγκεκριμένη άδεια του Λιμεναρχείου» όπως τονίζεται.