Η Deutsche Post δήλωσε έτοιμη να αναλάβει την παγκόσμια μεταφορά και διανομή του εμβολίου

Η Deutsche Post δήλωσε έτοιμη να αναλάβει την παγκόσμια μεταφορά και διανομή του εμβολίου

 

 

Αυξάνονται οι ελπίδες ότι το εμβόλιο για τον κορονοϊό θα είναι σύντομα διαθέσιμο και θα βάλει ένα τέλος στον εφιάλτη με τον οποίο έχει έρθει αντιμέτωπη η ανθρωπότητα τον τελευταίο χρόνο. Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες έρχονται ευχάριστα νέα από το συγκεκριμένο «μέτωπο».
 
Μάλιστα, η γερμανική εταιρεία παγκόσμιων μεταφορών Deutsche Post AG ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για να διανείμει παγκοσμίως εμβόλια κατά της Covid-19 και βρίσκεται σε επαφή με φαρμακευτικές εταιρείες και κυβερνήσεις για τις λεπτομέρειες, μαζί και της ανάγκης μεταφοράς των σκευασμάτων σε χαμηλές θερμοκρασίες.
 
Η ανακοίνωση της Deutsche Post AG ακολουθεί τη χθεσινή ανακοίνωση από τις Pfizer και BioNTech των πρώτων επιτυχημένων αποτελεσμάτων κλινικών δοκιμών εμβολίου, οι οποίες δείχνουν ότι το εμβόλιο κατά της Covid-19 που αναπτύσσουν είναι αποτελεσματικότητας άνω του 90%.
 
Η Deutsche Post AG διευκρίνισε ότι το δίκτυό της εξυπηρετεί περισσότερους από 180 προορισμούς παγκοσμίως και ανταποκρίνεται στις ειδικές ανάγκες της φαρμακοβιομηχανίας, όπου ευαίσθητα ιατρικά προϊόντα χρειάζονται αποθήκευση και συσκευασία σε διάφορες θερμοκρασίες.
 
«Η διανομή δεν θα αποτύχει εξαιτίας της οργάνωσης της μεταφοράς και αποθήκευσης (logistics)», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος, Φρανκ Απελ, όπως μεταφέρει το Αθηναικό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
 
Ο Ουγκούρ Σαχίν, διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, δήλωσε χθες ότι το προϊόν θα πρέπει να μεταφερθεί και να αποθηκευτεί κεντρικά σε θερμοκρασία -70 βαθμών Κελσίου.
 
Για τη μεταφορά προς και τη διατήρηση στο κέντρο εμβολιασμού μπορεί να διατηρηθεί για διάστημα πέντε ημερών σε θερμοκρασίες ψύξης, δήλωσε ο Σαχίν εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η επιχείρηση μεταφοράς-αποθήκευσης-διανομής θα λειτουργήσει πολύ καλά.
 
newsbeast.gr