Κυρ. Μητσοτάκης: Συνέπεια ώστε η προσμονή του εμβολίου να μην οδηγήσει σε χαλάρωση

Κυρ. Μητσοτάκης: Συνέπεια ώστε η προσμονή του εμβολίου να μην οδηγήσει σε χαλάρωση

 

 

Την ανάγκη συντονισμού στη διανομή του εμβολίου και τις τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται για αυτό, ώστε να εμβολιαστεί ο πληθυσμός το συντομότερο δυνατόν, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετείχε σήμερα το πρωί στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών του Covid Management Group, των χωρών που είχαν διαχειριστεί το πρώτο κύμα του κορονοϊού με επιτυχία.
 
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις εξελίξεις και υπογράμμισε ότι απαιτείται συνέπεια, ώστε η προσμονή του εμβολίου να μην οδηγήσει τους πολίτες σε χαλάρωση όσον αφορά την τήρηση των μέτρων.
 
Παράλληλα -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- ενημέρωσε για τις εξελίξεις στη χώρα μας «και για την επιδημιολογική πορεία καθώς και για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα και την πίεση στο σύστημα υγείας, που οδήγησε στην επιβολή lockdown για τρεις εβδομάδες».
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι κρίσιμες οι επόμενες 10 ημέρες κι ότι στόχος είναι να αποδώσουν τα μέτρα.
 
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης οι ηγέτες που συμμετείχαν, αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες τους και συζήτησαν για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται, ιδιαίτερα στην Ευρώπη «με αποτέλεσμα πολλές από τις χώρες να έχουν επιβάλει είτε αυστηρά περιοριστικά μέτρα, είτε lockdown που αφήνει μέρος της οικονομικής δραστηριότητας και τα σχολεία σε λειτουργία».
 
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz, η Πρωθυπουργός της Δανίας Μette Frederiksen, η Πρωθυπουργός της Νορβηγίας Erna Solberg, ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας Andrej Babis, ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu.