Κορωνοϊός: Πώς γίνονται οι μετακινήσεις με ΙΧ, ΜΜΜ, ταξί από σήμερα

Κορωνοϊός: Πώς γίνονται οι μετακινήσεις με ΙΧ, ΜΜΜ, ταξί από σήμερα

 

Σε πλήρη εφαρμογή και υπό αυστηρή επιτήρηση, έναντι υψηλών προστίμων, τέθηκαν τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού. 
 
Ειδικότερα, για το ζήτημα των μεταφορών, οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:
 
Προβλέπονται τα ακόλουθα και στα δύο Επίπεδα που ορίζει ο νέος Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας:
 
65% πληρότητα σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
65% στα πλοία
Στο μεν επίπεδο Α’ (κίτρινο), στα ταξί επιτρέπονται μέχρι 3 επιβάτες, ενώ στο επίπεδο Β’ (κόκκινο) επιτρέπεται ένας μόνο επιβάτης.
Επίσης στο επίπεδο Β’ (κόκκινο), επιτρέπονται μέχρι 3 άτομα στα ΙΧ (με εξαίρεση τις οικογένειες).
Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν χθες από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, η χρήση μάσκας όχι μόνο είναι υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά επιπλέον δεν θα μπορεί κανείς να επιβιβαστεί σε ΜΜΜ εάν δεν φοράει μάσκα.
 
Η αυστηροποίηση του μέτρου της χρήσης μάσκας στα ΜΜΜ έρχεται να δώσει τέλος στη διαμάχη μεταξύ επιβατών που συχνά σημειωνόταν το προηγούμενο διάστημα.
 
Μετακινήσεις με SMS σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες
Σ' ένα νέο καθολικό lockdown «που μας πονά όλους, αλλά κρίθηκε αναγκαίο από τους επιδημιολόγους για τη διαφύλαξη της υγείας μας» όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας «επιστρέφουν» σήμερα οι Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλονίκης και των Σερρών εξαιτίας της εκρηκτικής αύξηση των κρουσμάτων SARS-CoV-2 που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες.
 
Από τις 6 σήμερα το πρωί και για τις επόμενες 14 ημέρες οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και των Σερρών αναγκάζονται να ξαναζήσουν σε διαφορετικές όμως συνθήκες τις... ημέρες του σκληρού και πολυήμερου lockdown της περασμένης άνοιξης καθώς επανέρχεται στην καθημερινότητά τους η ανάγκη αποστολής SMS για όλες τις μετακινήσεις τους, το λιανεμπόριο αναστέλλει και στις δύο περιοχές την δραστηριότητά του, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν και πάλι το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και την σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των δύο πόλεων και μόνο όσοι έχουν λόγους υγείας ή εργασίας θα μπορούν να μετακινούνται τις νύχτες (9μμ-5πμ).
 
Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες: Μετακινήσεις με SMS και κλειστά μαγαζιά - Όλα όσα ισχύουν
 
Τι αλλάζει από σήμερα
Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στη χώρα από σήμερα και για ένα μήνα σε γενικές γραμμές προβλέπει:
 
Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού.
Περιορισμός κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το πρωί.
Απαγόρευση επιβίβασης σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς μάσκα.
Υποχρεωτική τηλε-εργασία τουλάχιστον κατά 50% σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Υποχρεωτική τηλε-εκπαίδευση στα ΑΕΙ.
Αναστολή επισκεπτηρίου σε όλες τις δομές πρόνοιας.
Ανοιχτό όλο το λιανεμπόριο και χονδρεμπόριο, καθώς και η βιομηχανία. Ανοιχτά τα σχολεία. Ανοιχτοί οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι. Ανοιχτά τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια.
cnn.gr