Σε 4 κεντρικά σημεία της Μυκόνου τα έργα του Μιχαήλ Ρωμανού

Σε 4 κεντρικά σημεία της Μυκόνου τα έργα του Μιχαήλ Ρωμανού

 

 

 

Μία πρωτότυπη εικαστική έκθεση λαμβάνει χώρα έως τα τέλη του Αυγούστου, παρουσιάζοντας σε κεντρικά σημεία της χώρας της Μυκόνου με την υποστήριξη και τη συνεργασία της ΚΔΕΠΠΑΜ και της Ιταλικής εταιρείας REALIZE, την ενότητα έργων τέχνης του διακεκριμένου εικαστικού καλλιτέχνη και επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανού, η οποία εμπνέεται από τη μοναδική ομορφιά της εκκλησιάς της Παναγιάς της Παραπορτιανής.
 
Η συγκεκριμένη εκκλησιά, έχει σταθεί μοναδική πηγή έμπνευσης για τον βραβευμένο καλλιτέχνη από τον Όμιλο Τεχνών της UNESCO και από την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, ο οποίος εμπνέεται από την ομορφιά της αρχιτεκτονικής της και αποτυπώνει με χρώματα στους καμβάδες του, την αύρα και την ιδιαίτερη αισθητική της, που τον έχει συγκινήσει.
 
Το πρωτότυπο αυτό εικαστικό project χαράσσει μία διαδρομή τέχνης μέσα στη χώρα της Μυκόνου και προσκαλεί φιλότεχνους και μη, να ανακαλύψουν τα ιδιαίτερα έργα τέχνης του καλλιτέχνη, που έχουν τοποθετηθεί και φιλοξενούνται, σε κομβικά σημεία, από την περιοχή του Κάστρου όπου βρίσκεται η εκκλησιά της Παναγιάς, το παλαιό λιμάνι έως και την περιοχή της Φάμπρικας.
 
Τα έργα επιμελώς τακτοποιημένα στους χώρους φιλοξενίας τους ή ακουμπισμένα δίπλα σε αγαθά στις βιτρίνες των καταστημάτων, αποτελούν στο σύνολο τους μία ιδιαίτερη εικαστική έκθεση. Έτσι δημιουργείται ένας εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ του κοινού και της τέχνης καθώς υπάρχει μία αέναη συμφωνία με τα εκθέματα, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Μυκόνου, την υπέροχη εκκλησιά.
 
Εκτός από τα έργα που θα τοποθετηθούν καθ όλη τη διάρκεια του project σε επιλεγμένα σημεία της χώρας, η λίστα αυτών θα ανακοινωθεί προσεχώς, μικρές ενότητες έργων φιλοξενούνται στο Ξενοδοχειακό συγκρότημα LETO, στο Δημοτικό Κήπο Μελετόπουλου, στο φουαγέ της Δημοτικής Πινακοθήκης Μυκόνου (ΚΔΕΠΠΑΜ) καθώς και στην Βιβλιοθήκη Παναγιώτη Κουσαθανά, όπου το κοινό μπορεί να επισκεφτεί στις ώρες λειτουργίας των εκάστοτε χώρων.