Η Δήλος μέσα από τα μάτια ενός παιδιού στην Δημοτική Πινακοθήκη

Η Δήλος μέσα από τα μάτια ενός παιδιού στην Δημοτική Πινακοθήκη

 

 

 

 

Έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής με τίτλο «Δήλος μέσα από τα Μάτια ενός Παιδιού», παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στη Δημοτική Πινακοθήκη, στην αίθουσα Παναχράντου. 
 
Στην έκθεση υπάρχουν φωτογραφίες την Αλεξάνδρας Χαρμπαλή, μιας φωτογράφου με 10ετή παρουσία στην καλλιτεχνική και επαγγελματική φωτογραφία στην Αθήνα, την Κέρκυρα και τη Μύκονο ενώ οι πίνακες θα είναι του ζωγράφου Μάκη Μωράκη, ο οποίος είναι καθηγητής και στα εικαστικά εργαστήρια της ΚΔΕΠΠΑΜ.
 
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 31 Αυγούστου.
 
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι από της 19:00 το απόγευμα μέχρι τη 01:00 το βράδυ. 
 
«Κατά την μυθολογία η Δήλος ήταν ένα πλεούμενο νησί που ταξίδευε άσκοπα στο πέλαγος μέχρι να το ακινητοποιήσει ο Ποσειδώνας για να βρει καταφύγιο η Λητώ και να γεννήσει τα δίδυμα παιδιά του Δία, την Άρτεμης και τον Απόλλωνα.
 
Η Δήλος έμεινε έκτοτε εκεί αλλά η εικόνα της συνεχίζει να  πλέει . Μέσα από τα μάτια των χιλιάδων επισκεπτών της ταξιδεύει στις πατρίδες του κόσμου ακτινοβολώντας την ιστορία και το αέναο φως που την συνοδεύει. Εμείς στην έκθεση μας επισκεπτόμαστε την Δήλο με έναν διαφορετικό τρόπο. Επιδιώκουμε να την δούμε μέσα από την κοινή πατρίδα όλων μας, την παιδική ηλικία. Τότε που κοιτάζαμε πριν μιλήσουμε. Τότε που βλέπαμε και δεν γνωρίζαμε. Το βλέμμα του παιδιού έρχεται πριν τα νοήματα, αγνό και ισχυρό να μετουσιώσει την εικόνα σε παιχνίδι. Αυτό το παιχνίδι μας κινητοποίησε πέρσι  με την έκθεση μας «Μύκονος , μέσα από τα μάτια ενός παιδιού» και αυτό το παιχνίδι παίζουμε και φέτος στο ιερό νησί της Δήλου.
 
Η φωτογραφία αφοπλίζει την σκηνή και η ζωγραφική έρχεται να δώσει την θεατρική παράσταση απελευθερώνοντας την δράση της φαντασίας και των συναισθημάτων.»