Σύγκρουση πλοίων στον Πειραιά: Ρυμουλκείται το «Καλλιστώ» - Τραυματίες δύο μέλη του πληρώματος

Σύγκρουση πλοίων στον Πειραιά: Ρυμουλκείται το «Καλλιστώ» - Τραυματίες δύο μέλη του πληρώματος

 

 

 

Σύγκρουση πλοίων έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Σε εξέλιξη η επιχείρηση ρυμούλκησης του «Καλλιστώ», που συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο που μετέφερε κοντέινερ. Δύο ελαφρά τραυματίες, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
 
Συναγερμός στο λιμάνι του Πειραιά μετά τη σύγκρουση πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού με το φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON που μετέφερε κοντέινερ, έξω από το λιμάνι του Πειραιά, λίγο μετά τις 07:30 το πρωί της Τρίτης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» έβγαινε από το ναύσταθμο, όταν το φορτηγό πλοίο έπεσε στην πρύμνη του, με αποτέλεσμα να κοπεί στη μέση και να πάρει μεγάλη κλίση.
Το πλήρωμα του ναρκαθηρευτικού «Καλλιστώ», στο οποίο σημειώθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων έπειτα από τη σύγκρουση, περισυνελέγη από παραπλέον πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.
 
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα του πολεμικού πλοίου, που μετέφερε συνολικά 27 άτομα που διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.
 
Στο «Καλλιστώ», που έχει πάρει κλίση, και είναι πλέον σταθερή η κατάστασή του παραμένουν τέσσερα άτομα του πληρώματος, προκειμένου να βοηθήσουν στην επιχείρηση ρυμούλκησης.
 
Στο φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.
 
Στο σημείο βρίσκονται πλωτά του Λιμενικού και παραπλέοντα πλοία, ενώ σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση ρυμούλκησης του «Καλλιστώ».
 
 
Στις πρώτες εικόνες που μεταδόθηκαν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, φαίνονται τα μέλη του πληρώματος να έχουν μεταφερθεί προς τη μια πλευρά του πλοίου, ώστε να μπορέσουν να μεταφερθούν στα πλοιάρια που έσπευσαν για βοήθεια.
newsbomb.gr