Καλά νέα: Το εμβόλιο της Οξφόρδης δείχνει να είναι αποτελεσματικό για τους ηλικιωμένους

Καλά νέα: Το εμβόλιο της Οξφόρδης δείχνει να είναι αποτελεσματικό για τους ηλικιωμένους

Ευχάριστα νέα έρχονται από τις ΗΠΑ, όσον αφορά στην ανάπτυξη των εμβολίων της Οξφόρδης και της Astrazeneca για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Financial Times, προτού μπούμε στο 2021 είναι πολύ πιθανό να έχουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του ιού.
 
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών του πειραματικού εμβολίου που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca Plc δείχνουν ότι προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση στους ηλικιωμένους.
 
Συγκεκριμένα, το πειραματικό εμβόλιο ενεργοποιεί προστατευτικά αντισώματα και λεμφοκύτταρα στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.
 
Αυτό γράφει η εφημερίδα, η οποία επικαλείται δύο πρόσωπα που έχουν γνώση του ευρήματος αυτού, ενθαρρύνοντας τους ερευνητές που αναζητούν στοιχεία ότι θα προστατεύει τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας από σοβαρή νόσηση ή τον θάνατο από τον ιό.
 
Βέβαια, το ρεπορτάζ προειδοποιεί ότι τα θετικά τεστ ανοσογονικότητας δεν παρέχουν εγγυήσεις ότι το εμβόλιο θα είναι τελικά ασφαλές και αποτελεσματικό για τους ηλικιωμένους.
vradini.gr