Σύντομα νέο πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων εστίασης

Σύντομα νέο πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων εστίασης

 

 

 

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξετάζει νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων εστίασης που σχετίζονται με τον εποχικό χαρακτήρα της λειτουργίας τους, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης σε συνέντευξή του το πρωί του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1.
 
Ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ που θα αφορά στην κάλυψη των δαπανών για την «παράταση» της λειτουργίας υπαίθριων χώρων και ενδεικτικά αναφέρθηκαν σε υαλοπετάσματα, πέργκολες και μέσα θέρμανσης.
 
Σε ερώτηση για το βοήθημα των 534 ευρώ σε εργαζόμενους που τελούν σε αναστολή σύμβασης, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι «υπάρχουν κάποιες λίγες περιπτώσεις που δεν έχουν δοθεί τα 534 ευρώ σε δικαιούχους. Αυτό το αντιμετωπίζουμε και θα δοθούν τα χρήματα σε όσους τα δικαιούνται».
 
Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι «οριζόντιο lockdown δεν θα υπάρξει, θα υπάρξουν τοπικά lockdown» και πρόσθεσε: «Όποια μέτρα έχουν ανακοινωθεί, αυτά ισχύουν. Δεν πρόκειται να κλείσουν τελείως τα καταστήματα, ούτε στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο 4».
 
Απαντώντας σε ερώτηση για τους δικαιούχους της επιστρεπτέας προκαταβολής, σημείωσε ότι υπάρχει ένας αλγόριθμος που κάνει τη διαχείριση των χρημάτων και δεν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση για το ύψος του ποσού που λαμβάνει κάθε επιχείρηση.
 
ert.gr