Συνάντηση του Δήμαρχου Μυκόνου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Συνάντηση του Δήμαρχου Μυκόνου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη όπου και τον ενημέρωσε για το χαρακτήρα και την έκταση του πρωτογενούς τομέα στη Μύκονο και στη Ρήνεια.
 
Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτηση του Δήμαρχου στα μέσα μαζική δικτύωσης
 
Την ανάγκη στήριξης και ανάδειξης των τοπικών προϊόντων, αλλά και της κατασκευής αλιευτικού καταφυγίου επεσήμανα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαμε στο Υπουργείο. Τον ενημέρωσα για το χαρακτήρα και την έκταση του πρωτογενούς τομέα στη Μύκονο και στη Ρήνεια, την ποιότητα των τοπικών μας προϊόντων (λουκάνικο Μυκόνου, κοπανιστή, ξινότυρο, λούζα), τις προοπτικές ανάπτυξης για Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης, την επικείμενη λειτουργία ελαιοτριβείου στο νησί,
καθώς και τη συνεργασία πρωτογενούς και τουριστικού τομέα, ώστε να ενισχυθεί ο γαστρονομικός τουρισμός. Επίσης συζητήσαμε για τον τρόπο χρηματοδότησης και τις απαραίτητες διαδικασίες για τη δρομολόγηση κατασκευής αλιευτικού καταφυγίου που θα διευκολύνει τους αλιείς του τόπου μας.
Συμφωνήσαμε να είμαστε σε στενή συνεργασία για την προώθηση των απαραίτητων πολιτικών που θα στηρίξουν την πρωτογενή παραγωγή του νησιού.