Μειωμένος κατά 3.000.000€ ο προϋπολογισμός του Δήμου Μυκόνου το 2014

Μειωμένος κατά 3.000.000€ ο προϋπολογισμός του Δήμου Μυκόνου το 2014

 

Τα 24.109.684 ευρώ αγγίζει ο προϋπολογισμός του Δήμου Μυκόνου για τη νέα χρονιά μειωμένος κατά 3 εκ. ευρώ σε σχέση με φέτος. Η ψήφιση του προϋπολογισμού έγινε κατά πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο της 25ης Οκτωβρίου.

Σκληρή κριτική στην έκθεση του προϋπολογισμού και «παρών» από τον κ. Ατζαμόγλου, την ώρα που αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας κ. Φιορεντίνος για πρώτη φορά κατά την διάρκεια της παρούσας δημοτικής θητείας εισηγήθηκε την ψήφισή του.

«Ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2014 είναι ρεαλιστικός ως προς την υλοποίησή του, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου". Η κα Γρυπάρη ζήτησε από τους συμβούλους να τον υπερψηφίσουν και να συνεργαστούν για την υλοποίηση του.

Θετικά εισηγήθηκε και ψήφισε τον προϋπολογισμό ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας κ. Φιορεντίνος. Παρέκαμψαν την γραμμή του αρχηγού, σύμβουλοι του συνδυασμού του που δήλωσαν παρών. Παρών δήλωσαν και δύο σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

Αποκαλυπτικός ήταν ο προϊστάμενος της Οικονομικής σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζουν τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου, τονίζοντας ότι ο Δήμος Μυκόνου αν και έχει χρήματα από τα ανταποδοτικά τέλη, τα χρήματα αυτά δεν έχουν αγγιχτεί τουλάχιστον τα τελευταία 4 χρόνια!

Αποτέλεσμα αυτού είναι η συσσώρευση του ιλιγγιώδους ποσού των περίπου 900.000 €  το οποίο δεν έχει χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό δόθηκε από το κράτος, δηλαδή για επενδύσεις και για μικρά έργα. 

 

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην MYKONOS NEWS