Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δεκαπενταύγουστου στην Τήνο

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δεκαπενταύγουστου στην Τήνο

 

 

Το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και του τορπιλισμού της "Έλλης" ανακοίνωσε ο Δήμος Τήνου.
Ακολουθούν αναλυτικά οι εκδηλώσεις:
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014
ΩΡΑ 18.30: Τέλεση Αρχιερατικού Εσπερινού & Ιεράς Παρακλήσεως στον αύλειο χώρο του Ιερού Ιδρύματος κατ’ εκκλησιαστικό τοπικό έθος.
 
ΠΕΜΠΤΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014 
ΩΡΑ 19.00: Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και καταθέσεις στεφάνων στο κενοτάφιο Κ/Δ “ΕΛΛΗ“ από τη Στρατιωτική ηγεσία, τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου  και τον Δήμαρχο Τήνου.
ΩΡΑ 20.00: Τέλεση Αρχιερατικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου – Τήνου κ. Δωροθέου Β’.
ΩΡΑ 22.30: Τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως.
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014 
ΩΡΑ 02.30: Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας. Στη συνέχεια, μετάδοση της Θείας Μεταλήψεως στους προσκυνητές.
ΩΡΑ 06.40: Εωθινό στους δρόμους της πόλης από τις Φιλαρμονικές του Πολεμικού Ναυτικού και του Π.Ι.Ι. Ευαγγελιστρίας Τήνου.
ΩΡΑ 07.00: Τέλεση Όρθρου Ιεράς Πανηγύρεως.
ΩΡΑ 08.00: Έπαρση σημαίας στην πλατεία Παντανάσσης 
ΩΡΑ 08.30: Τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου – Τήνου κ. Δωροθέου Β’.
ΩΡΑ 09.15: Άφιξη του εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβερνήσεως και λοιπών επισήμων στην προκυμαία του λιμένα. Επιβίβαση σε πλωτό μέσο και απόπλους για τον υγρό τάφο του Κ/Δ “ΕΛΛΗ”.
ΩΡΑ 09.30: Ρίψη στεφάνου στον υγρό τάφο του Κ/Δ “ΕΛΛΗ” από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβερνήσεως και τη Στρατιωτική ηγεσία. Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της “ΕΛΛΗΣ” από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου. Τιμητικοί κανονιοβολισμοί  στο «ΚΑΝΟΝΑΚΙ ΤΗΣ “ΕΛΛΗΣ”».
ΩΡΑ 10.30: Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας της Μεγαλόχαρης με πλήρη εκκλησιαστική τάξη.
ΩΡΑ 11.00: Άφιξη της λιτανευτικής πομπής στην πλατεία Παντανάσσης – Δέηση – Εκφώνηση Πανηγυρικών.
ΩΡΑ 11.55: Επάνοδος της Αγίας Εικόνας εν πομπή στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας. 
ΩΡΑ 12.00: Δεξίωση στην αίθουσα υποδοχής του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου από την Διοικούσα Επιτροπή 
ΩΡΑ 19.45: Εμβατήρια από τη Φιλαρμονική του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης.
ΩΡΑ 20.20: Υποστολή της σημαίας στην Πλατεία Παντανάσσης.
 
Το βράδυ της 14ης και 15ης Αυγούστου γενική φωταγώγηση και σημαιοστολισμός δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων.
 
Τελετάρχης των εκδηλώσεων ορίζεται ο κ. Γεώργιος Βελαλόπουλος, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τήνου.