Όλες οι εκδηλώσεις κάτω από την Πανσέληνο του Αυγούστου στις Κυκλάδες

Όλες οι εκδηλώσεις κάτω από την Πανσέληνο του Αυγούστου στις Κυκλάδες

 

 

 
Την μεγαλοπρεπή Αυγουστιάτικη πανσέληνο θα έχουν και φέτος την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι πολίτες στους αρχαιολογικούς χώρους που θα είναι ανοικτοί σε πολλά μέρη της Ελλάδας το βράδυ της Κυριακής 10 Αυγούστου.
 
Φέτος η βραδιά είναι αφιερωμένη στον μεγάλο μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη. Αναλυτικά οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους των Κυκλάδων:
 
Αμοργός, Αρχαιολογική Συλλογή. Συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χώρας Αμοργού «Σημωνίδης».
 
Αντίπαρος, στο Κάστρο. «Βέγας, ο πολιούχος των Ερώτων». Εκδήλωση από το θεατρικό εργαστήριο της ΚΕΔΑ και τη θεατρική ομάδα Αντιπάρου. Συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αντιπάρου.
 
Ίος, Αρχαιολογικό Μουσείο.
 
Κέα, Αρχαιολογικό Μουσείο. Αφιέρωμα στον Όδ. Ελύτη. Μουσική εκδήλωση με τους μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας. Συνδιοργάνωση με τον Δήμο Κέας και τον Σύλλογο «Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας». Κεράσματα από τους: Γ. Βρέτταρος «Το Στέκι», Δ. Δεμέναγας - Β. Βρεττός «Κορησία» «Φούρνος τη Χώρας», Κ. Μαρούλης «Red Tractor Farm, Αν. Μουζάκης «Αρισταίος», Γ. Παούρης «Η Πιάτσα», Γ.Ποδόγυρος «Η Ταβέρνα των Καλοφαγάδων», Σύλλογος Γυναικών «Η Μελίτη».
 
Κίμωλος, Αρχαιολογικό Μουσείο.
 
Κύθνος, Αρχαιολογική Συλλογή. Φωτογραφική έκθεση «Κύθνος. Ίχνη προγόνων». Συνδιοργάνωση με τον Δήμο Κύθνου.
 
Μήλος, Αρχαιολογικό Μουσείο. «Μες στου Αιγαίου τα νησιά με τον Οδυσσέα Ελύτη». Οι μαθητές της μουσικής σχολής του πολιτιστικού συλλόγου «Μηλίων Τέχνες» θα παρουσιάσουν τραγούδια από ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο και το μουσικό σχήμα Fuga Perpetua μελοποιημένα ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη.
 
Μύκονος, Αρχαιολογικό Μουσείο. Η Μικτή Χορωδία της Μουσικής Σχολής Δημ. Φίννις θα παρουσιάσει το «Άξιον Εστί». Συνδιοργάνωση και μικρό κέρασμα: Ένωση Φίλων Δήλου- Ρήνειας και Πολιτιστικός- Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου.
 
Νάξος, Αρχαιολογικός Χώρος Υρίων. Ποίηση και πεζά κείμενα του Οδυσσέα Ελύτη με κινησιολογική απαγγελία από τη Ναξία ηθοποιό Αναστασία Μαρματάκη καθώς και μελοποιημένοι στίχοι του Ελύτη με μουσική κάλυψη. Συνδιοργάνωση με τον ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
 
Πάρος, Αρχαιολογικό Μουσείο. Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη, με τους Μιχάλη Χατζή (βαρύτονο) και Μαρουλία Κοντού (πιάνο). Συνδιοργάνωση με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου.
 
Σαντορίνη, Αρχαιολογικός Χώρος Ακρωτηρίου.
 
Σίφνος, Αρχαιολογικό Μουσείο.
 
Σύρος, Αρχαιολογικό Μουσείο.
 
Τήνος, Αρχαιολογικός Χώρος Κιονίων. Συνδιοργάνωση με τον Δήμο Τήνου.