Στις καλένδες μια ακόμα συνεδρίαση - Αναβλήθηκε το Δ.Σ. λόγω έλλειψης απαρτίας!

Στις καλένδες μια ακόμα συνεδρίαση - Αναβλήθηκε το Δ.Σ. λόγω έλλειψης απαρτίας!

 

 

Είναι απορίας άξιο πως θα συνεχίσει αυτός ο Δήμος με τόσο ενδιαφέρον που υπάρχει από διάφορους αιρετούς για την επίλυση των προβλημάτων του... Τόσο προβληματισμό για τα ζητήματα του τόπου είχαμε καιρό να δούμε. Τελικά φαίνεται ότι το νησί δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, αφού πέρα από τα τρέχοντα, ακόμα και τα διαδικαστικά έχουν "λυθεί". Αποτέλεσμα τα συμβούλια να μην χρειάζονται...

 

Μπορεί όλα αυτά να προσπαθούν να αποτυπώσουν με μια δόση (black) χιούμορ την ματαίωση μιας ακόμα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου,  όμως η κατάσταση μόνο χιουμοριστική δεν είναι. Αντιθέτως είναι πολύ σοβαρή η απαξίωση που παρατηρείται απέναντι στον θεσμό που έχουν κλειθεί κάποιοι να υπηρετήσουν. 
 

Όπως και πολλές φορές στο κοντινό παρελθόν, έτσι και σήμερα η προγραμματισμένη για τις 2 το μεσημέρι συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έγινε λόγω έλλειψης απαρτίας. 
 

Μόνο τέσσερις από τους Δημοτικούς Συμβούλους παρουσιάστηκαν στην αίθουσα του Δ.Σ. και μαζί με την Δημαρχεύουσα κα Γρυπάρη και τον Πρόεδρο κ. Σκαγιά έφτασαν τους 6!
 

Έξι άτομα για ένα συμβούλιο στο οποίο μεταξύ άλλων επρόκειτο να συζητηθεί και ο απολογισμός του 2013.
 

Συγκεκριμένα παραβρέθηκαν οι Δ.Σ. Ατζαμόγλου Μιλτιάδης, Παναγιωτακόπουλος Λάμπρος, Κουσαθανάς Αντώνης και η Άννα Καμμή.  
 

Μόλις ένας μήνας έμεινε πριν την εγκατάσταση της νέας Δημοτικής Αρχής. Ένας όχι οποιοσδήποτε μήνας, αλλά ένας Αύγουστος μέσα στον οποίο το νησί πρέπει να λειτουργήσει. 
 

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις αναμένουμε να δούμε ποια θα είναι η εικόνα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς η  στάση ορισμένων σημερινών και επανεκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων δεν δικαιολογεί την συστηματική απουσία τους. Θυμίζουμε βέβαια ότι τα καθήκοντα αυτής της Δημοτικής Αρχής ισχύουν μέχρι τις 31 Αυγούστου, είτε κάποιοι επανεξελέγησαν, είτε όχι.
 

Σχετικά τώρα με τους εκλεγμένους, αναρωτιώμαστε άραγε υπάρχουν κάποιοι που προετοιμάζουν την αποχώρησή τους ή απλά με αυτόν τον τρόπο εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους; Αν και πιστεύουμε ότι σε τέτοιες θέσεις ευθύνης η όποια δυσαρέσκεια εκφράζεται με λόγια και όχι με καπρίτσια. Το μέλλον θα δείξει.


Ελένη Κοντιζά