ΕΝΦΙΑ: Προβλήματα στην πλατφόρμα του Taxisnet - Πότε ολοκληρώνεται η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων

ΕΝΦΙΑ: Προβλήματα στην πλατφόρμα του Taxisnet - Πότε ολοκληρώνεται η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων

 

 

Προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλοί φορολογούμενοι που προσπαθούν να μπουν στην πλατφόρμα του Taxisnet, όπου από το βράδυ της Παρασκευής αναρτώνται σταδιακά τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ για το 2020.
 
Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης και ανάρτησης θα χρειαστούν περισσότερο από 30 ώρες και οι τελευταίοι θα δουν στις ηλεκτρονικές τους καρτέλες το εκκαθαριστικό ακόμη και το πρωί της Κυριακής. Ενδεικτικό είναι ότι αναγνώστης του enikos.gr έχει αποπειραθεί να κάνει login στο Taxisnet με έξι διαφορετικούς λογαριασμούς της οικογένειας, και μόνο στον έναν υπήρχε αναρτημένο το εκκαθαριστικό.
 
Μιλάμε για 7,3 εκατ. ειδοποιητήρια για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 2,5 δισ. ευρώ. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία συμψηφισμού του ΕΝΦΙΑ και άλλων φόρων με επιστροφές φόρων που δικαιούνται φορολογούμενοι με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτοί οι συμψηφισμοί θα φανούν μετά τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς τότε θα λειτουργήσει ξανά η λεγόμενη προσωποποιημένη πληροφόρηση, που είναι εκτός λειτουργίας.
 
enikos.gr