Ειδικά κλιμάκια στο νησί και ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων μετά την σημερινή συνάντηση Κουκά με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ

Ειδικά κλιμάκια στο νησί και ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων μετά την σημερινή συνάντηση Κουκά με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ

Σημαντικές εξελίξεις στις υποθέσεις που συγκλονίζουν τις τελευταίες ώρες το νησί μας μετά την επίσκεψη αστραπή του Δημάρχου Μυκόνου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη συνάντησή του με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Αρχηγός της ΕΛΛΑΣ ανακοίνωσε στο Δήμαρχο την απόφαση του να αποσταλούν δύο ειδικά κλιμάκια της αστυνομίας για την ταχεία διαλεύκανση των επιθέσεων και τραυματισμών δύο Μυκονιατών χθες το βράδυ. 

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Κουκά ο Αρχηγός ενημέρωσε για την απόφαση του να αποσταλλούν επιπλέον αστυνομικοί μέχρι το τέλος του έτους στο νησί στο πλαίσιο της απόφασης για τη δημιουργία αστυνομικής υποδιεύθυνσης.

Σχετικά ανάρτηση έκανε ο Δήμαρχος στον προσωπικό του λογαριασμό για το θέμα αναφέροντας τα εξής: 

"Συναντήθηκα εκτάκτως πριν λίγο με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, για να του εκφράσω την αγωνία, αλλά και την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για ταχεία διαλεύκανση των τριών πρόσφατων επιθέσεων προς συμπολίτες μας.
 
Είναι πάγια αρχή μου, πως η εμπέδωση του κλίματος ασφάλειας είναι βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία μιας κοινωνίας και η Πολιτεία οφείλει να τη διασφαλίσει.
 
Στο πλαίσιο αυτό πρότεινα, την αποστολή ειδικού κλιμακίου για αυτές τις πρόσφατες περιπτώσεις βίαιης παραβατικότητας και υπενθύμισα ότι μια αντίστοιχη επίθεση, πριν διετίας, προς Δημοτικό Σύμβουλο του νησιού δεν έχει ακόμα εξιχνιαστεί.
 
Του ζήτησα, σε συνέχεια της επίσκεψης του Υπουργού τον Ιούλιο, αλλά και της ενίσχυσης των αστυνομικών δυνάμεων στο νησί, να επισπευστούν οι διαδικασίες για την λειτουργία της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης και σε κάθε περίπτωση να ενισχυθεί η δύναμη του τοπικού ΑΤ για τη χειμερινή περίοδο.
 
Από την πλευρά του ο Αρχηγός τόνισε ότι θα αποσταλούν άμεσα δυο ειδικά κλιμάκια για τη διαλεύκανση των υποθέσεων και δεσμεύτηκε ότι το αργότερο μέχρι τέλος του χρόνου θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η αστυνομική δύναμη του νησιού.
 
Τον ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μου για συνάντηση και τις δεσμεύσεις του και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους δύο συμπολίτες μας".