Τα 8 φυτά εσωτερικού χώρου που αντέχουν τα πάντα -Ακόμη και την έλλειψη φωτός [εικόνες]

Τα 8 φυτά εσωτερικού χώρου που αντέχουν τα πάντα -Ακόμη και την έλλειψη φωτός [εικόνες]

 

 

Το να έχετε φυτά στο σπίτι σας, δεν προσφέρει μόνο ομορφιά στον χώρο, αλλά κάνει επίσης πολύ καλό στην υγεία σας – τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική.
 
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να βελτιώσουν τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητα, να μειώσουν τα επίπεδα άγχους, να φτιάξουν τη διάθεσή σας και να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε. Επιπλέον, τα φυτά είναι φυσικοί καθαριστές του αέρα, καθώς τον καθαρίζουν από τοξικές χημικές ουσίες, επομένως ο αέρας που αναπνέετε, γίνεται πολύ πιο καθαρός και φρέσκος.
 
Επίσης, ας μην ξεχνάμε το γεγονός πως μπορούν να αυξήσουν την υγρασία του αέρα απελευθερώνοντας νερό, το οποίο μπορεί να μας προστατεύσει από την εμφάνιση αναπνευστικών προβλημάτων. Και αυτή η λίστα με τα θετικά τους, είναι πολύ μακριά.
 
Το πρόβλημα είναι ότι αρκετοί άνθρωποι δεν αγοράζουν φυτά εσωτερικού χώρου επειδή δεν ζουν και σε πολύ φωτεινά διαμερίσματα και υποθέτουν ότι όλα τα φυτά χρειάζονται πολύ ηλιακό φως – κάτι το οποίο, στην πραγματικότητα, δεν είναι αλήθεια.
 
Ο χρήστης του Twitter batonthemoon ξεκίνησε πρόσφατα ένα thread στο οποίο αναφέρει μερικά από τα φυτά εσωτερικού χώρου που δεν χρειάζονται πολύ ηλιακό φως για να επιβιώσουν, ενώ κατονόμασε και τις ευεργετικές ιδιότητες του καθενός. Πολλοί χρήστες του Twitter βρήκαν αυτό το thread πραγματικά χρήσιμο και μάλιστα, έκαναν και τις δικές τους προτάσεις.
 
Ας δούμε ορισμένα από τα φυτά εσωτερικού χώρου που δεν χρειάζονται πολύ ηλιακό φως
Αγλαόνημα
 
Φυτό που φέρνει τύχη
Καθαριστής αέρας: καθαρίζει την φορμαλδεϋδη και το βενζόλιο από τον αέρα στο σπίτι σας
Τα φύλλα παίρνουν ένα όμορφο ροζ χρώμα εάν αφεθούν κοντά σε ένα σχετικά φωτεινό παράθυρο