Επίσκεψη Βαρβιτσιώτη στη Μύκονο και σύσκεψη στο Δημαρχείο

Επίσκεψη Βαρβιτσιώτη στη Μύκονο και σύσκεψη στο Δημαρχείο

 

 

 


Άτυπη σύσκεψη παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας & Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημαρχείο.
 

Στην σύσκεψη πήραν μέρος η Δημαρχεύουσα κ. Ειρήνη Γρυπάρη, ο νέος Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, ο επικεφαλής της μειοψηφίας Ανδρέας Φιορεντίνος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θεόδωρος Χαριτόπουλος και οι Δ.Σ. Ντίνα Σαμψούνη και Μιχάλης Αποστόλου.
 

Η συνάντηση ξεκίνησ στις 12:00 και διήρκησε περίπου δύο ώρες κατά την διάρκεια της οποίας έγινε πλήρης συζήτηση για το ζήτημα της λειψυδρίας. Ο Υπουργός σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε την Δημοτική Αρχή για τις κινήσεις της κυβέρνησης στο θέμα της λειψυδρίας και για την σύμβαση που υπέγραψε το Υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου για την εγκατάσταση των κινητών μονάδων αφαλάτωσης, η εγκατάσταση των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει στον Κόρφο. Τόνισε δε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι να μην μείνει η Μύκονος από νερό.
 

Αναφερόμενος δε στο νόμο σχετικά με τις ιδιωτικές αφαλατώσεις τόνισε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο απλούτευσης των διαδικασιών, ενώ σχετικά με το ζήτημα της απομάκρυνσης των υπολειμμάτων του ναυαγίου του Τούρκικου πλοίου, (θέμα για το οποίο υπάρχει εκτενές ρεπορτάζ στη MYKONOS NEWS που κυκλοφορεί, φύλλο 15.07.2014) τόνισε ότι θα εξετάσει την επίσπευση των διαδικασιών. Αξίζει να αναφερθεί ότι ήδη η φορτηγίδα με τα containers έφυγε από το νησί χθες το βράδυ,
 

Η κα Γρυπάρη ευχαρίστησε τον Υπουργό για τις ενέργειες τόσο του Υπουργείου, όσο και της Κυβέρνησης γενικότερα και στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της υποστελέχωσης που υπάρχει στον Δήμο και συγκεκριμένα στην ΔΕΥΑΜ, πολύ δε περισσότερο τώρα που οι ανάγκες προσωπικού για την λειτουργία τόσο των νέων αφαλατώσεων, όσο και του διυλιστηρίου της Άνω Μεράς είναι πολύ περισσότερες. 

Μετά το τέλος της συζήτησης ηα κα Γρυπάρη προσέφερε εκ μέρους του Δήμου αναμνηστικά στον Υπουργό.

Η συζήτηση με τη νέα δημοτική αρχή έγινε σε καλό κλίμα, κάτι που θέτει τις βάσεις για μια καλή συνεργασία και στο μέλλον. Αξίζει να αναφερθεί ότι τόσο κατά την είσοδο του στο Δημαρχείο, όσο και κατά το τέλος της σύσκεψης ο Υπουργός δεν δέχθηκε να κάνει δηλώσεις, ενώ δεν επετράπηκαν ούτε οι φωτογραφίες.