Ευρωπαϊκός τουρισμός: Αντικατάσταση της καραντίνας με τεστ ζητούν 25 κορυφαίοι τουριστικοί φορείς

Ευρωπαϊκός τουρισμός: Αντικατάσταση της καραντίνας με τεστ ζητούν 25 κορυφαίοι τουριστικοί φορείς

 

 

 

Την αντικατάσταση της καραντίνας με τεστ ζητούν 25 τουριστικοί φορείς και ενώσεις στην Ευρώπη, προκειμένου να διασωθούν 27 εκατ. θέσεις εργασίας στον τουρισμό.

Σε ανοικτή επιστολή προς την πρόεδρο της Κομισιόν Ursula von der Leyen, οι φορείς που εκπροσωπούν πάνω από 5.000 εταιρίες-μέλη και τους εργαζομένους τους, αναφέρουν οτι η έλλειψη συντονισμένων ταξιδιωτικών περιορισμών θέτουν τεράστια εμπόδις στις επιχειρήσεις.

Δεδομένων των προβλέψεων για 55% λιγότερες πτήσεις, οι συνολικές απώλειες εσόδων της Ευρωπαϊκής βιομηχανίας αερομεταφορών ανέρχονται σε 140 δισ. ευρώ ενώ οι δυσαρεστημένοι ταξιδιώτες αυξάνονται διαρκώς. Είναι ώρα η Ευρώπη να δείξει την ηγεσία της στο να υπάρξει κατάλληλος συντονισμός ταξιδιωτικών περιορισμών στην ήπειρο, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Airlines for Europe (A4E), Thomas Reynaert.

Όπως επισημαίνει, πάνω από 20.000 επιβάτες της A4E δεν μπόρεσαν να επιβιβαστούν στις πτήσεις τους το καλοκαίρι λόγω της «χαοτικής, κατακερματισμένης κατάστασης» στις αερομεταφορές.Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ACI EUROPE, η μείωση στην επιβατική κίνηση συνεχίζεται στα αεροδρόμια της Ευρώπης και μέσα στις πρώτες 2 εβδομάδες του Σεπτεμβρίου, και αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται στο -73%, έναντι -65% στα μέσα Αυγούστου.

Οι φορείς καλούν τη Κομισιόν να θέσει σε προτεραιότητα το ζήτημα αυτό και να το διαχειριστεί απευθείας με τους επικεφαλείς των κρατών και κυβερνήσεων. 

Πηγή: tornosnews.gr