Εξαρθρώθηκε σπείρα ναρκωτικών που δρούσε σε Αττική και Μύκονο

Εξαρθρώθηκε σπείρα ναρκωτικών που δρούσε σε Αττική και Μύκονο

 

 

Κύκλωμα ναρκωτικών που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης και διακινούσε κάνναβη και κοκαϊνη στην Αττική και τη Μύκονο, εξαρθρώθηκε από την υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.
 
Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, με την συνδρομή ομάδας ΕΚΑΜ, συνελήφθησαν χθες στην Αττική, πέντε μέλη του κυκλώματος, τέσσερις αλλοδαποί και ένας Ελληνας, ηλικίας από 23 έως 37 ετών, ενώ εντοπίστηκε πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.
 
 
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια.
 
Αρχηγός 37χρονος αλλοδαπός
 
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 37χρονος αλλοδαπός αρχηγός του κυκλώματος, ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση και τον συντονισμό των μελών του, προκειμένου να εγκατασταθεί το εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας (Skunk). Τα υπόλοιπα μέλη είχαν αναλάβει κατά περίπτωση, την μίσθωση της οικίας όπου εγκαταστάθηκε το παράνομο εργαστήριο, τον εφοδιασμό του με όλα τα απαραίτητα σύνεργα για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης, την φύλαξη του χώρου και τη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης στους «φύλακες» του εργαστηρίου.
 
Τι βρέθηκε στην οικία
 
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: 200 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (Skunk), 945 γραμμάρια άγνωστης χημικής σύστασης ουσίας, 4 Ι.Χ και 1 Δ.Χ αυτοκίνητα, δίκυκλη μοτοσυκλέτα, 10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 1.540 ευρώ, φυσίγγιο 9mm και σουγιάς, 3 αυτοσχέδια μεταλλικά καλούπια και αυτοσχέδιο ξύλινο καλούπι, καθώς και πλήρης εξοπλισμός εργαστήριου - φυτωρίου κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας.
 
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, υπολογίζεται ότι το κύκλωμα είχε παράνομα έσοδα, από 180.000 έως 300.000 ευρώ.
 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.