Πρώτο σεμινάριο δ/νσης Χορωδιών στην Σύρο 17-20 Αυγούστου

Πρώτο σεμινάριο δ/νσης Χορωδιών στην Σύρο 17-20 Αυγούστου

 

 


Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας θα πραγματοποιηθεί από Κυριακή 17 Αυγούστου έως Τετάρτη 20 Αυγούστου στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Αλκυών (Μέγας Γυαλός), που διοργανώνει ο Δήμος Σύρου σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας. 
 
Το σεμινάριο απευθύνεται σε Διευθυντές Χορωδιών (μικτών, ανδρικών, γυναικείων, παιδικών, νεανικών, ωδείων, σχολείων κ.λπ.), καθώς και σε καθηγητές μουσικής Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης που διευθύνουν χορωδία. 
 
Σε ένα μαγευτικό περιβάλλον καθηγητές μουσικής - διευθυντές χορωδιών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο σεμινάριο, που περιλαμβάνει πρωινή-απογευματινή εργασία και βραδινές συναυλίες. Τα μαθήματα θα γίνονται καθημερινά από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Αλκυών, με εύκολη πρόσβαση για όλους τους συμμετέχοντες. 
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 
1. Τεχνική διεύθυνσης
2. Ρεπερτόριο χορωδίας από τη μονοφωνική μουσική έως την  πολυφωνία
3. Ερμηνεία
4. Μεθοδολογία διδασκαλίας ενός τραγουδιού 
Η θεωρία θα δέσει με τη πράξη διεύθυνσης χορωδίας, που απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση.
 
Ο Νίκος Ευθυμιάδης (master of Arts στη Διεύθυνση) είναι Επισκέπτης Καθηγητής στη Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νις(Σερβία) και καλλιτεχνικός  διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, καθώς και  Ωδείων. Επίσης, διευθύνει δεκαετίες πολυφωνικές χορωδίες, ερμηνεύοντας ένα ευρύ ρεπερτόριο Ελληνικής και ξένης μουσικής (από την αρχαία ελληνική μουσική μέχρι σήμερα), στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από επτακόσιες (700) συναυλίες στο εξωτερικό (Ευρώπη – Η.Π.Α). Ιδιαίτερη είναι η εξειδίκευσή του στην παλαιά μουσική (γρηγοριανό – αμβροσιανό μέλος – αναγέννηση).  Έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια διεύθυνσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Είναι μέλος διεθνών κριτικών επιτροπών Φεστιβάλ και Διαγωνισμών Χορωδιών του εξωτερικού και της Ελλάδος.
 
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα σταλεί έγκαιρα ένα πλούσιο ρεπερτόριο  χορωδίας, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα.
 
Οι πρόβες θα συνοδεύονται με ελεύθερο διάλογο από τους συμμετέχοντες για την επίλυση κάθε απορίας.
 
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν διπλώματα συμμετοχής. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι 30 Ιουλίου.
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δηλώσεις συμμετοχής και το κόστος διαμονής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλ. 2281408200