Έρανος Αγάπης και Φιλανθρωπίας από την Ι.Μ. Σύρου. Το ποσό των 245.000 ευρώ δόθηκε σε ιδρύματα και φιλανθρωπικές δράσεις το 2013

Έρανος Αγάπης και Φιλανθρωπίας από την Ι.Μ. Σύρου. Το ποσό των 245.000 ευρώ δόθηκε σε ιδρύματα και φιλανθρωπικές δράσεις το 2013

 

 


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου και το 2014 που μεταξύ άλλων εμπεριέχει και το πρόγραμμα «ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» το οποίο συντηρεί 300 οικογένειες σε όλα τα νησιά της Μητροπόλεως.
 
Το ποσό που προσέφερε από τον Ιανουάριο 2013 μέχρι τον Δεκέμβριο 2013 η Ι.Μ. Σύρου ανέρχεται σε 245.768,89 € και αναλυτικά διατέθηκε:
 
Α’ 114.979,54€ σε παιδιά και νέους: Κατηχητικά σχολεία, Φοιτητική Εστία Αθηνών, Νεανικά Κέντρα και Χορωδίες, Θερινές Κατασκηνώσεις, Γιορτές Χριστιανικής Νεολαίας, Ταμείο Υποτροφιών, Εργαστήρια Βυζαντινής Μουσικής – Δημιουργικής Απασχόλησης και Έκφρασης – Αγιογραφίας, Ποιμαντική Υπηρεσία Στρατού, Παιδικό Σταθμό, Ραδιοφωνικό Σταθμό, Βιβλιοπωλείο κ.α.
 
Β’ 125.100,67€ σε ενήλικες: Κέντρο Πνευματικής Οικοδομής Μήλου, Κέντρο Μέριμνας συμπαραστάσεως της οικογένειας, Αγιογραφικούς Κύκλους συμμελέτης του Θείου Λόγου, Φιλανθρωπικό Έργο, Αντιαιρετικές εκδόσεις, Συλλόγους Εθελοντικής Δράσης, Εκδρόσεις, Πληρωμή Ενοικίων, Αποφυλακίσεις, Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη Απόρων, Λογαριασμούς Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας ΔΕΚΟ για οικονομικά αδυνάτους, Χορηγίες σε Σωματεία και ποιμαντική μέριμνα προσκυνημάτων κ.α.
 
Γ’ 5.688,68€ σε ηλικιωμένους και εμπεριστάτους: Οίκο Ευγηρίας (Γηροκομείο Αγ. Ιωάννου Ταλάντων), Συμπαράσταση Ασθενών, Ξενώνα Δωρεάν Φιλοξενίας των συνοδών των νοσηλευομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου. Μόνο στον Ξενώνα έχουν φιλοξενηθεί το 2013, 270 άτομα. 
 
Συνεχίζοντας το Φιλανθρωπικό της Έργο η Ιερά Μητρόπολη Σύρου ζητά και φέτος την συνδρομή των Πιστών στον Έρανο Αγάπης και Φιλαδελφίας 2014.
Όπως αναφέρει στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος «σήμερα περισσότερο από ποτέ επιβάλλεται να συσπειρωθούμε, να συνεργαστούμε και να απαντήσουμε θετικά στο προσκλητήριο της Εκκλησίας η οποία αναδεικνύεται και πάλι κιβωτός που διατηρεί και συντηρεί την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή και βρίσκεται στην πρωτοπορία του αγώνα για την ενίσχυση και ανακούφιση των πενομένων και πολλές φορές ακόμα και των απολύτως αναγκαίων στερουμένων συνανθρώπων μας {…} η Εκκλησία ανέκαθεν υπήρξε η συνεκτική δύναμη του Ελληνικού λαού ο οποίος στις δύσκολες στιγμές του συσπειρωνόταν μαζί της και ενωμένος με αίσθημα αλληλεγγύης και αγάπης ξεπερνούσε τις δυσκολίες» τονίζει στο μήνυμά του ο κ. Δωρόθεος. Τέλος καλεί τους πιστούς να συμμετέχουν και φέτος ενεργά στον Έρανο Αγάπης και Φιλανθρωπίας της Ιεράς Μητροπόλεως που ξεκινά σήμερα Κυριακή 20 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου.