Ξεκινάει ο τρίτος κύκλος σεμιναρίων Υγιεινής και Ασφάλειας ΕΦΕΤ για τους εργαζόμενους που χειρίζονται τρόφιμα και ποτά στις Κυκλάδες

Ξεκινάει ο τρίτος κύκλος σεμιναρίων Υγιεινής και Ασφάλειας ΕΦΕΤ για τους εργαζόμενους που χειρίζονται τρόφιμα και ποτά στις Κυκλάδες

 

 

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων ενημερώνει τα μέλη του ότι έχει ξεκινήσει ο νέος κύκλος σεμιναρίων Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων βάσει των όρων και των προϋποθέσεων που θέτει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων Ε.Φ.Ε.Τ.
 
Εκπαίδευση
 
Η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική για όλο το προσωπικό των επιχειρήσεων της χώρας, για επιχειρηματίες και υπαλλήλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων και ποτών, σε όλα τα στάδια της τροφικής αλυσίδας, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία (Κανονισμός 852/2004 ΕΚ και ΥΑ 14708/17-08-2007) και περιλαμβάνει 10 ώρες διδασκαλίας και γραπτή αξιολόγηση για την έκδοση του πιστοποιητικού.
 
Ποιους αφορά
 
Η εκπαίδευση αφορά επιχειρηματίες και προσωπικό που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν ή εμπορεύονται τρόφιμα/ποτάσε επιχειρήσεις όπως: καταλύματα με πρωινό, καφέ, μπαρ, εστιατόρια, κυλικεία, παντοπωλεία, σουπερ μάρκετ, μανάβικα, ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία, τυροκομεία, οινοποιεία, ελαιοτριβεία κ.α.
 
Εξαιρείται όποιος διαθέτει έγκυρο τίτλο σπουδών ή πιστοποιητικό κατάρτισης από το οποίο να προκύπτει ότι είναι επαρκώς καταρτισμένος σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.
 
Παροχές/Πιστοποίηση
 
Το Επιμελητήριο Κυκλάδων παρέχει σε κάθε συμμετέχοντα Δωρεάν έντυπο εκπαιδευτικό υλικό και βεβαίωση παρακολούθησης έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία με τη γραπτή αξιολόγηση, η οποία διεξάγεται σε μεταγενέστερο χρόνο από τον Ε.Φ.Ε.Τ.
 
Το πιστοποιητικό ισχύει επ’ αόριστον. Όσοι έλαβαν το πιστοποιητικό μέχρι το 2007 είναι απαραίτητο να επαναλάβουν την εκπαίδευση γιατί η ισχύς του ήταν 5ετής.
 
Κόστος
 
100 ευρώ | άτομο (συμπεριλαμβάνεται το χρηματικό τέλος υπέρ του Ε.Φ.Ε.Τ).
 
Υποβολή Αίτησης
 
Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά την παρακάτω Αίτηση.  
 
Χρόνος Υλοποίησης
 
Ο τρίτος κύκλος των προγραμμάτων Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2020 ξεκινάει στα νησιά Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Σύρο και Σαντορίνη, ενώ συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για τη δημιουργία τμημάτων και στα υπόλοιπα νησιά. Ο πρώτος και δεύτερος κύκλος που ολοκληρώθηκαν κατά το προηγούμενο εξάμηνο, είχαν πραγματοποιηθεί στα νησιά Μύκονο, Πάρο, Τήνο, Άνδρο, Νάξο, Σαντορίνη, Σέριφο, Μήλο, Ίο και Σύρο. 
 
Η υποβολή των Αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά και τηρείται σειρά προτεραιότητας βάσει της ημερομηνίας υποβολής της κάθε Αίτησης