Παρατείνονται στη Μύκονο τα περιοριστικά μέτρα για ακόμα 14 μέρες

Παρατείνονται στη Μύκονο τα περιοριστικά μέτρα για ακόμα 14 μέρες

Στα 270 είναι τα νέα κρούσματα κορονοϊού τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα 28/8 από τον ΕΟΔΥ ενώ καταγράφηκαν επιπλέον 5 θάνατοι.
 
Με την εξάπλωση του κορονοϊού να προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς για το τι πρόκειται να συμβεί στην κοινότητα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στη χώρα, τόνισε: «Έχουμε εντάξει στην εργαλειοθήκη μας όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανταπεξέλθουμε» και πρόσθεσε: «Τα δεδομένα των τελευταίων ημερών απαιτούν να μείνουμε σε εγρήγορση και απόλυτη επιφυλακή».
 
Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως παρατείνονται για 14 ημέρες τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού ενώ για ότι αφορά τις περιοχές της Πάρου, Αντίπαρου, Μυκόνου, Χαλκιδικής και τα Χανιά, ανακοίνωσε πως τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται για 14 μέρες ακόμη.
 
Για όλη τη χώρα παρατείνονται τα εξής μέτρα:
 
Απόσταση - χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους
αποστάσεις σε παραλίες
προσωρινά μέτρα για εκκλησίες και αναστολή θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής
αναστολή πανηγυριών
αναστολή επισκεπτηριων σε γηροκομεία και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων
μέτρα τήρησης αποστάσεων σε ΚΥΤ
συνάθροιση μέχρι 9 άτομα
Επίσης παρατείνεται η ισχύς των προυποθέσεων εισόδου από τα χερσαία σύνορα καθώς και ο δειγματοληπτικός έλεγχος των εισερχομένων στη χώρα.
 
 Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο, Χαλκιδική και τα Χανιά, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται για 14 μέρες ακόμη.
 
Πρόσθεσε επίσης πως αναστέλλεται η υποχρέωση για αρνητικό τεστ για όσους έρχονται από Ολλανδία.
 
Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως σταματούν οι πτήσεις από Βαρκελώνη και Καταλονία λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.
 
Με πληροφορίες από το newsbeast.gr