Παζάρι παραδοσιακών εδεσμάτων από τον Σύλλογο Γυναικών Μυκόνου στις 27/7

Παζάρι παραδοσιακών εδεσμάτων από τον Σύλλογο Γυναικών Μυκόνου στις 27/7

 

 


Με παζάρι διάφορων παραδοσιακών εδεσμάτων συνεχίζει τις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου.Το παζάρι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Ιουλίου στο Ματογιάννι, απέναντι από την ALFA BANK, έξω από το σπίτι της οικογένειας Δέδε. Τα μέλη του Συλλόγου περιμένουν τις προσφορές σας και ιδιαίτερα σε τοπικά παρασκευάσματα.
 
Επίσης το διήμερο 22 - 23 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί παζάρι παραδοσιακών χειροτεχνημάτων και καλλιτεχνημάτων στο Τοπικό Διαμέρισμα της Άνω Μεράς σε συνεργασία με τον σύλλογο Γυναικών Ανωμερίτισσες.
 
Τέλος ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει έκθεση - αφιέρωμα στο Μυκονιάτικο Υφαντό με αξιοθαύμαστες τεχνικές εργοχείρων που έφτιαχναν και στόλιζαν τα σπίτια τους οι γυναίκες της Μυκόνου.
 
Η έκθεση θα γίνει κατά ένα μέρος στο εργαστήρι της ΚΔΕΠΠΑΜ απέναντι από την Πανάχρα όπου θα στηθεί και ένας αργαλειός, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της θα πραγματοποιηθεί στις δύο ισόγειες αίθουσες της οικογένειας Δέδε στο Ματογιάννι και θα διαρκέσει από τις 25 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου.
 
Κατά την διάρκειά της θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου "Το Μυκονιάτικο Υφαντό" το οποίο επιμελήθηκε η Δήμητρα Νάζου και ο Αρχαιολόγος Παναγιώτης Χατζηδάκης και την έκδοση έχει αναλάβει ο Σύλλογος.