ΕΟΠΥΥ: Η νέα ψηφιακή υπηρεσία και τα βήματα που απαιτούνται για να μπορούν να τη χρησιμοποιούν οι ασφαλισμένοι

ΕΟΠΥΥ: Η νέα ψηφιακή υπηρεσία και τα βήματα που απαιτούνται για να μπορούν να τη χρησιμοποιούν οι ασφαλισμένοι

 

 

 

Ακόμα μία υπηρεσία συμπεριλήφθηκε στο Φάκελο Ασφάλισης Υγείας του ΕΟΠΥΥ, με σκοπό να διευκολύνει σημαντικά όσους λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Προέγκρισης.
 
Οι ασφαλισμένοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα ενημέρωσης για την πορεία έγκρισης για Φάρμακο Υψηλού Κόστους μέσω της εξής επιλογής που έχει προστεθεί: «Παρακολούθηση Αιτήματος ΣΗΠ». Με αυτόν τον τρόπο ο ασφαλισμένος θα γνωρίζει έγκαιρα εάν εγκρίθηκε το ΦΥΚ που πρέπει να του χορηγηθεί, χωρίς καθυστερήσεις.
 
Μετά την κατάργηση των βιβλιαρίων υγείας, ο ΕΟΠΥΥ «για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων έχει προωθήσει τη χρήση του προσωπικού Φακέλου Ασφάλισης Υγείας. Με τη χρήση του ΦΑΥ οι ασφαλισμένοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε στοιχεία που αφορούν δαπάνες υπηρεσιών υγείας που έχουν αποζημιωθεί από τον ΕΟΠΥΥ και είναι καταγεγραμμένες στα Πληροφοριακά Συστήματά του».
Όπως προστίθεται, στη σχετική ανακοίνωση: «Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών του ΦΑΥ και των στοιχείων που παρέχει προς τους ασφαλισμένους έχει τεθεί σε λειτουργία και η υπηρεσία πιστοποίησης του ασφαλισμένου, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να επιλέγει τον τρόπο που θα προμηθευτεί τα ΦΥΚ, δηλαδή εάν επιθυμεί να τα λαμβάνει από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ή από τα φαρμακεία της γειτονιάς του.
 
Για τον λόγο αυτό θα πρέπει όλοι οι πολίτες να αποκτήσουν πρόσβαση στον προσωπικό ΦΑΥ, καθώς η διαδικασία είναι απλή και αποτελεί ένα εργαλείο που επιπρόσθετα βοηθά τόσο τον ΕΟΠΥΥ όσο και τον ασφαλισμένο να εντοπίζει τυχόν χρεώσεις που έγιναν χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει για αυτές. Συγκεκριμένα, μέσω του ΦΑΥ ο κάθε ασφαλισμένος έχει δυνατότητα "αυτοελέγχου" για τυχόν χρεώσεις για υπηρεσίες που δεν έχουν πραγματοποιηθεί.
 
Μετά από κάθε συναλλαγή σε οποιαδήποτε Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ, προεγγράφεστε αυτόματα στον προσωπικό σας Φάκελο Ασφάλισης Υγείας. Κατόπιν, μπορείτε να δημιουργήσετε τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης (Κωδικός Χρήστη και Συνθηματικό) από την κεντρική ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ: Εγγραφή στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας → https://eservices.eopyy.gov.gr/eApplicationInsPerson και αυτόματα να συνδεθείτε στον ΦΑΥ: https://eservices.eopyy.gov.gr/eHealthInsuranceRecordInsPerson/login.xhtml.
 
Εναλλακτικά, οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν πρόσφατα επισκεφθεί οποιαδήποτε ΠΕΔΙ μπορούν να πραγματοποιήσουν εγγραφή με τους κωδικούς ΤΑΧΙSnet και τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους στην υπηρεσία πιστοποίησης στοιχείων ασφάλισης από την κεντρική ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ: Εγγραφή στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας-> https://eservices.eopyy.gov.gr/eApplicationInsPerson και λαμβάνουν μοναδικό κωδικό εγγραφής.
 
τη συνέχεια, όταν πραγματοποιήσουν επίσκεψη σε οποιοδήποτε ιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ ή σε ΠΕΔΙ, με την ταυτότητα ή το διαβατήριο και τον μοναδικό κωδικό εγγραφής, ενεργοποιούν την υπηρεσία του ΦΑΥ. Ο Φάκελος Ασφάλισης Υγείας διαρκώς εξελίσσεται με νέες δυνατότητες και υπηρεσίες χρήσιμες προς τους πολίτες και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Ενημερωθείτε για όλες τις νέες υπηρεσίες του ΦΑΥ από τις Οδηγίες για ασφαλισμένο: https://eservices.eopyy.gov.gr/eHealthInsuranceRecordInsPerson/login.xhtml».
pronews.gr