Απάντηση Δημαρχεύουσας προς Χαριτόπουλο για το νερό: Τον Μάρτιο απορρίπτατε την τοποθέτηση των κινητών μονάδων

Απάντηση Δημαρχεύουσας προς Χαριτόπουλο για το νερό: Τον Μάρτιο απορρίπτατε την τοποθέτηση των κινητών μονάδων

 

 


Την έκπληξή της για την δημοσιοποίηση της επιστολής του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θόδωρου Χαριτόπουλου εκφράζει σε γραπτή δήλωσή της η Δημαρχεύουσα κ. Ειρήνη Γρυπάρη. Σε επιστολή του που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ο κ. Χαριτόπουλος καλεί την Δημαρχεύουσα να προβεί σε ενέργειες που θα κυρήξουν το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για το νερό προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες εγκατάστασης των κινητών αφαλατώσεων. Παράλληλα χαρακτηρίζει εφήμερη και αποσπασματική την λύση μεταφοράς νερού με πλωτά μέσα (καραβάκια). 

 

"Δεν θα ακολουθήσω τα δικά σας πολιτικά τερτίπια, γιατί πολλές δικές μου κατακτήσεις και επιτυχίες για το καλό του νησιού μας προσπαθείτε με λασπολογίες και συκοφαντίες να μειώσετε για δημιουργία ψευδών εντυπώσεων" δηλώνει από την πλευρά της η κα Γρυπάρη.

 

Η Δημαρχεύουσα επικαλείται έγγραφα και συναντήσεις που έχουν γίνει και αναφέρεται στις ενέργειες της προς τους αρμόδιους Υπουργούς για το νερό, θέμα για το όποιο είναι ενήμερος και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Παράλληλα τονίζει την άρνηση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Χαριτόπουλου να δώσει την συγκατάθεσή του για την εγκατάσταση των κινητών αφαλατώσεων σε χώρο του Παλαιού Λιμένα.

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην δήλωσή της η κα Γρυπάρη "να σας θυμίσω τούτο με το αρ.πρωτ 555/ 13 Μαρτίου 2014 έγγραφό σας απορρίπτατε, παρόλη την ανάγκη της λειψυδρίας, την τοποθέτηση 2 κινητών μονάδων αφαλάτωσης στον Παλαιό Λιμένα και δεν κοιτάξατε το καλό της Μυκόνου μας και για τα επόμενα χρόνια, που ευτυχώς με τη δική μου παρέμβαση κατάφερα να χρηματοδοτηθούν και θα τοποθετηθούν".  

 

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση της Δημαρχεύουσας:

 

"Οι Αλήθειες κάποια στιγμή πρέπει να λέγονται.
 
Με έκπληξή μου κύριε Χαριτόπουλε είδα σήμερα ένα έγγραφό σας στο διαδίκτυο και ειλικρινά έμεινα έκπληκτη όταν μετά από τηλεφωνική μας συνομιλία την προηγούμενη μέρα πίστευα ότι οι θεσμικοί ρόλοι είχαν ξεκαθαριστεί. Υπάρχουν έγγραφα και κατ’ ιδίαν συναντήσεις που έχω κάνει πριν από σας, με τους αρμόδιους Υπουργούς,  τα οποία είναι εμπιστευτικά και μη δημοσιοποιήσιμα, ούτως ώστε να αποτραπούν λάθος εντυπώσεις που βλάπτουν κυρίως την  μεγάλη αύξηση του τουρισμό μας, και θα μπορούσαν να αποτρέψουν πολλούς επισκέπτες να έρθουν στη Μύκονό μας.   
 
Εγώ άλλωστε στο διάστημα που ηγούμαι το Δήμο Μυκόνου πάνω από ένα χρόνο, έχω μάθει να έρχομαι στο γραφείο νωρίς το πρωί και να φεύγω αργά το βράδυ δουλεύοντας για το νησί μου αποφεύγοντας τα λόγια και να μιλάω μέσα από τις πράξεις μου λύνοντας προβλήματα, με ήθος και εργατικότητα. Οπότε δεν θα ακολουθήσω τα δικά σας πολιτικά τερτίπια, γιατί πολλές δικές μου κατακτήσεις και επιτυχίες για το καλό του νησιού μας προσπαθείτε με λασπολογίες και συκοφαντίες να μειώσετε για δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, και να σας θυμίσω τούτο,  όταν με το αρ.πρωτ 555/ 13 Μαρτίου 2014 έγγραφό σας απορρίπτατε, παρόλη την ανάγκη της λειψυδρίας, την τοποθέτηση 2 κινητών μονάδων αφαλάτωσης στον Παλαιό Λιμένα και δεν κοιτάξατε το καλό της Μυκόνου μας και για τα επόμενα χρόνια, που ευτυχώς με τη δική μου παρέμβαση κατάφερα να χρηματοδοτηθούν και θα τοποθετηθούν.  
 
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι στο φλέγον ζήτημα της λειψυδρίας Υπουργοί και Κρατικοί Φορείς είναι ενήμεροι προ πολλού κι έχουν ενσκήψει με τις καλύτερες προθέσεις για την άμεση επίλυση του θέματος, όπως άλλωστε έχουν ενημερωθεί και οι Μυκονιάτες από τα συνεχή δελτία τύπου του Δήμου Μυκόνου, εσείς με το έγγραφό σας παραμένετε εκούσια η ακούσια ανενημέρωτος προκαλώντας απλά πανικό, ενώ δε χρειάζεται. Άραγε υποκινήστε από κάποιους ή απλά το πολιτικό σας ήθος φτάνει μέχρι εκεί;"