Ελεύθερος ο ανήλικος που τραυμάτισε με τζετ σκι 15χρονη στον Πλατύ Γιαλό

Ελεύθερος ο ανήλικος που τραυμάτισε με τζετ σκι 15χρονη στον Πλατύ Γιαλό

 

 

Με προφορική εντολή Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος ο 13χρονος χειριστής τζετ σκι που τραυμάτισε χθες 15χρονη στον Πλατύ Γιαλό.  Ελεύθερος αφέθηκε και ο πατέρας του που είχε συλληφθεί για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. 
 
Πιο συγκεκριμένα ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, από τον ιδιοκτήτη επιχείρησης εκμίσθωσης Θαλάσσιων Μέσων Αναψυχής που δραστηριοποιείται στην περιοχή Πλατύς Γιαλός Μυκόνου για τραυματισμό τριών ανηλίκων στην περιοχή.
 
Ειδικότερα , θαλάσσιο μοτοποδήλατο που ανήκει στο Θ/Γ -Α/Ψ «ΜΟΚΑ» σημαίας Αγίου Βικεντίου και Γρεναδινών, με χειριστή έναν 13χρονο αλλοδαπό, συγκρούστηκε πλαγίως με πνευστό Θ.Μ.Α. «θαλάσσιος καναπές» ελκόμενο από το Ε/Π-Τ/Χ σκάφος «ΒΚΠ» Τ.Μ. 636, επί του οποίου επέβαιναν τέσσερις (04) αλλοδαποί ανήλικοι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία εκ των τεσσάρων επιβαινόντων στο πόδι κατά την προσπάθεια απώθησης του θαλάσσιου μοτοποδηλάτου.
 
Η 15χρονη αλλά και δύο (02) 12χρονοι διεκομίσθηκαν με ασθενοφόρο όχημα σε ιδιωτική κλινική, προκειμένου τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, όπου διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω υπέστη κάταγμα δεξιάς κνήμης και παρέμεινε για νοσηλεία μέχρι βραδυνές ώρες χθες, οπότε και εξήλθε. Οι δύο (02) ανήλικοι υπέστησαν ελαφρείς τραυματισμούς και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών εξήλθαν.
 
Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν ο 13χρονος για παράβαση του άρθρου 314 Π.Κ. «Σωματική Βλάβη από αμέλεια» και ο 55χρονος πατέρας του για παράβαση του άρθρου 360 Π.Κ. «Παραμέληση εποπτείας ανηλίκου».