Φορολογικές δηλώσεις: Μέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις για την παράταση υποβολής

Φορολογικές δηλώσεις: Μέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις για την παράταση υποβολής

 

 

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το εάν θα δοθεί νέα παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων πέραν ‪της 29ης Ιουλίου‬ που εκπνέει η προθεσμία που έχει δοθεί.
 
Μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι έχει υποβληθεί περίπου του 70% των δηλώσεων και οι φορολογούμενοι έχουν στη διάθεσή τους εννέα ημέρες για να εκπληρώσουν την ετήσια φορολογική τους υποχρέωση.
 
Όπως έχει καταδειχθεί ενδεχομένως το υπουργείο να δώσει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να υποβάλουν χωρίς κυρώσεις τη δήλωσή τους ως τα μέσα Αυγούστου και να αποπληρώσουν τον φόρο τους όχι σε οκτώ δόσεις – όπως προβλέπεται από τις νέες ρυθμίσεις με ορίζοντα αποπληρωμής τον Φεβρουάριο του 2021 – αλλά σε επτά.
 
Παράλληλα, δεν αποκλείεται για όσους φορολογουμένους επιλέξουν αυτή τη διαδικασία να χάσουν το μικρό μπόνους της έκπτωσης του 2% στην καταβολή του φόρου για την εφάπαξ καταβολή.
 
Ένα άλλο σενάριο είναι να δοθεί παράταση έως τις αρχές Αυγούστου χωρίς απώλεια στον αριθμό των δόσεων. Βέβαια σε μια τέτοια περίπτωση ο φορολογούμενος θα πρέπει να πληρώσει μέσα σε διάστημα 25 ημερών δύο δόσεις, δηλαδή την πρώτη που θα κατέβαλλε κανονικά ‪στις 31 Ιουλίου‬ και τη δεύτερη με προθεσμία καταβολής ‪την 31η Αυγούστου‬.
 
Να σημειωθεί πως το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος έχει ζητήσει παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις ‪29 Σεπτεμβρίου‬ λόγω του αυξημένου όγκου εργασίας που έχουν προκαλέσει τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως είναι τα προγράμματα για την επιστρεπτέα προκαταβολή και την αναστολή συμβάσεων εργασίας.
cnn.gr