5 Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης (EFT) για Ανακούφιση από το Στρες, τον Πόνο και άλλες Δυσάρεστες Καταστάσεις!

5 Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης (EFT) για Ανακούφιση από το Στρες, τον Πόνο και άλλες Δυσάρεστες Καταστάσεις!

 

 

Η τεχνική της συναισθηματικής ελευθέρωσης είναι ένας τρόπος διαχείρισης της σωματικής έντασης και του στρες. Η βασική αρχή της στηρίζεται στη θεωρία ότι όλα τα συναισθήματα και οι σκέψεις είναι μορφές ενέργειας. Αυτή η ενέργεια, είτε θετική είτε αρνητική, εκδηλώνεται με φυσικούς τρόπους που επηρεάζουν όλες τις λειτουργίες του σώματος.
 
Μπορεί το ανθρώπινο σώμα να έχει τη δυνατότητα αυτοθεραπείας, ωστόσο, το στρες και τα συναισθηματικά προβλήματα προκαλούν διαταραχές και παρεμποδίζουν αυτή την εκπληκτική δυναμική του ανθρώπινου οργανισμού. Εκεί εφαρμόζεται η τεχνική της συναισθηματικής απελευθέρωσης. Η διαδικασία αυτή βοηθάει το μυαλό μας να απομακρύνει τις κακές σκέψεις, να εστιάσει στην παρούσα στιγμή (όπως και ο διαλογισμός) και να βελτιώσει τη στάση μας απέναντι στη θεώρηση των ζητημάτων που μας ταλαιπωρούν.
 
Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα είναι ότι μπορεί να γίνει οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή, γρήγορα και χωρίς τη χρήση εξοπλισμού, φαρμάκων ή συμπληρωμάτων.
 
Τι είναι η τεχνική EFT;
 
Η τεχνική της συναισθηματικής απελευθέρωσης είναι μια τεχνική αυτοβοήθειας που αφορά την άσκηση πίεσης στα σημεία των “ενεργειακών μεσημβρινών” του σώματος. Η άσκηση πίεσης μειώνει τη φυσική ένταση και ενισχύει τη βαθύτερη σύνδεση νου και σώματος.
 
Σύμφωνα με τον ιστότοπο του EFT Universe, έχουν γίνει πολλές μελέτες σε περισσότερες από 10 χώρες σχετικά με τα οφέλη της τεχνικής αυτής με σημαντικά ευρήματα σχετικά με τα αποτελέσματα της εφαρμογής.
 
Πώς επινοήθηκε το EFT;
 
Η θεραπευτική αγωγή EFT εισήχθη για πρώτη φορά το 1990 από τον Gary Craig, ο οποίος πίστεψε ότι είναι ένας αποτελεσματικός συνδυασμός ιατρικής και τεχνικής πιεσοθεραπείας. Η επινόηση αυτή βασίστηκε σε μια άλλη μέθοδο μυαλού-σώματος που ονομάζεται θεραπεία πεδίου (TFT) και εφαρμόστηκε το ’80 από τον Dr. Roger Callahan, κλινικό ψυχολόγο, ο οποίος διαπίστωσε ότι η τεχνική αυτή βοήθησε τους ανθρώπους να διαχειριστούν φυσικά τα αρνητικά συναισθήματα – συμπεριλαμβανομένων των συμπτωμάτων άγχους και κατάθλιψης, φόβου / φοβιών και σωματικών συμπτωμάτων που σχετίζονται με το άγχος.
 
Τι θεραπεύει το EFT;
Συνέχεια στην ΠΗΓΗ