Επιμελητήριο Κυκλάδων: Εξαπάτηση μελών με στόχο την απόσπαση χρημάτων

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Εξαπάτηση μελών με στόχο την απόσπαση χρημάτων

 

 

 

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων ενημερώνει τα μέλη του ότι τις τελευταίες μέρες έχουν παρατηρηθεί ότι επιτήδειοι τηλεφωνούν σε επιχειρηματίες και ισχυριζόμενοι ότι καλούν από την Υπηρεσία Επαγγελματιών Κυκλάδων, ζητούν την επιβεβαίωση των στοιχείων τους για τη δήθεν δημιουργία τουριστικού οδηγού.
 
Η σχετική ανακοίνωση.
 
Αγαπητοί Συνάδελφοι, 
Μετά από τηλεφωνικές καταγγελίες μελών μας από αρκετά νησιά των Κυκλάδων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί αύξηση κρουσμάτων επιτηδείων, οι οποίοι καλούν τηλεφωνικά τις επιχειρήσεις και προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα. 
 
Κάποιοι από αυτούς εμφανίζονται ως εκπρόσωποι γνωστών και μεγάλων εταιρειών αναζήτησης και προβολής μέσω διαδικτύου. Σε άλλες περιπτώσεις επικαλούνται ιδιότητες, όπως γιατροί ή ξεναγοί, και με την πρόθεση να κλείσουν τραπέζι για σημαντικό αριθμό ατόμων, επιχειρούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς των επιχειρήσεων. 
 
Το Επιμελητήριο Κυκλάδων εφιστά την προσοχή των μελών του και συστήνει σε όλους τους επιχειρηματίες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στη δημοσιοποίηση των τραπεζικών τους στοιχείων. 
Με εκτίμηση, 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ