Έρωτας και άλλες πολεμικές τέχνες

Έρωτας και άλλες πολεμικές τέχνες

 

 

Η Μαλβίνα Κάραλη, μια γυναίκα που δεν χωρούσε σε κουτάκια και δεν δίσταζε να υποστηρίξει ακραίες θέσεις, μιλάει για τον έρωτα με ευθύτητα, γλωσσική ακράτεια και πηγαίο αυθορμητισμό. Ανατρεπτική, οξυδερκής, ετοιμόλογη, γοητευτική, απρόβλεπτη και με αστείρευτο χιούμορ.
 
 
Η ίδια αναφέρει: «Βεβαίως και αντιφάσκω από σελίδα σε σελίδα. Γιατί αυτό μου επιβάλλει ο μεταβαλλόμενος εαυτός μου. Και επίσης γιατί όλες οι θέσεις που υποστηρίζω με πάθος θα μου δημιουργούσαν μεγάλο ζόρι αν με εμπεριείχαν».
 
Το βιβλίο της Έρωτας και άλλες πολεμικές τέχνες διαβάστηκε και αγαπήθηκε πολύ, ενώ η κάθε του σελίδα είναι πραγματικά μια έκπληξη, μια αναγνωστική απόλαυση. Σίγουρα υπάρχει μία ατάκα μέσα σ’ αυτό που περιμένει να «κουμπώσει» με τον δικό της αναγνώστη.
 
Σας το προτείνουμε με άκρατο ενθουσιασμό. Αυτό θα έκανε και η Μαλβίνα εξάλλου!
 
 
Άντρας: (ερωτευμένος). Αν ο ερωτευμένος άντρας κατορθώνει στ' αλήθεια να είναι ερωτευμένος, αυτό συμβαίνει στον βαθμό που ο ερωτευμένος αυτός θηλυκοποιείται και εντάσσεται έτσι στην κατηγορία των Μεγάλων Ερωτευμένων Γυναικών: των Επαρκώς Αγαθών Γυναικών, δηλαδή.
 
Άγνωστος εραστής: «Δεν καταφέρνω να σε γνωρίσω» σημαίνει «δεν θα μάθω ποτέ τι σκέφτεσαι πραγματικά για μένα». Δεν μπορώ να σε εξιχνιάσω, επειδή δεν ξέρω πώς με εξιχνιάζεις εσύ.
 
Ανάλωση: (ερωτική). Να ξοδεύεσαι, να αναλώνεσαι για το αδιαπέραστο ερωτικό αντικείμενο. Να, ένα δείγμα καθαρής θρησκείας. Καθιστάς τον άλλο άλυτο αίνιγμα, από το οποίο εξαρτάται η ζωή σου. Πράγμα που σημαίνει: τον καθιερώνεις σαν θεό.
 
Ανοησία: (ερωτική). Ο ερωτευμένος παραληρεί. Μετατοπίζει το αίσθημα των αξιών. Αλλά το παραλήρημά του είναι βλακώδες. Υπάρχει βλακωδέστερο πράγμα από έναν ερωτευμένο; Είναι τόσο βλακώδης που δεν τολμά να διατυπώσει τον ερωτικό του λόγο δημόσια. (Σημείωση: Ο έρωτας είναι εξ ορισμού φτιαγμένος για να ΦΑΙΝΕΤΑΙ, χωρίς να τον υποτάξεις σε μια σοβαρή μεσολάβηση: μυθιστόρημα, θέατρο, ανάλυση, κείμενο).
 
Αόριστος: Ο χρόνος της ερωτικής γοητείας.
 
Απαράδεκτος εραστής: «Και ξαφνικά, ο άνθρωπος που επί τρία τέταρτα σκεφτόταν πώς θα βάλει τέλος στη ζωή του, πήδηξε απ' την καρέκλα για να ψάξει στη βιβλιοθήκη του τον τιμοκατάλογο των κρυστάλλων Σεν Γκομπέν». (Αρμάνς του Σταντάλ)
 
Αποκλειστικότητα: «'Έρχονται στιγμές που δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άλλος έχει το δικαίωμα να την αγαπάει, την ώρα που ο έρωτάς μου γι' αυτήν είναι τόσο αποκλειστικός, την ώρα που δεν γνωρίζω, δεν ξέρω, δεν έχω τίποτ' άλλο εκτός απ' αυτήν». (Βέρθερος, Γκαίτε)
 
Αλήθεια: Ερωτική αλήθεια είναι αυτό που, όταν λείψει, αφήνει πίσω του ακάλυπτο τον θάνατο.
 
Αενάως καμένος: Μου λένε: Αυτό το είδος έρωτα ίσως δεν είναι και τόσο βιώσιμο. Πώς μπορούμε να αξιολογήσουμε τη βιωσιμότητα; Γιατί το βιώσιμο ταυτίζεται με το Αγαθό; Γιατί το Διαρκώ να είναι προτιμότερο από το Καίγομαι;
 
Αντάμωση: Να μην υπάρχει. Οι άνθρωποι να συναντιούνται. Να μην απαντιούνται.