Λιγότεροι φόροι, μικρότερες εισφορές

Λιγότεροι φόροι, μικρότερες εισφορές

Μεταρρυθμίσεις εστιασμένες στη σταδιακή μείωση φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο που θα τεθεί σε ισχύ από το 2021. Οπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο 7ο Στρατηγικό Συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα και αναπτυξιακή προοπτική», στόχος της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή μιας συνετής δημοσιονομικής πολιτικής, με τη σταδιακή μείωση φορολογικών συντελεστών και, πρωτίστως, ασφαλιστικών εισφορών. 
 
Στην ατζέντα της κυβέρνησης είναι η μείωση των εισφορών για εργοδότες και εργαζομένους, η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος, του ΕΝΦΙΑ και της προκαταβολής φόρου. Πριν όμως από τις ανακοινώσεις θα προηγηθεί συμφωνία στο Eurogroup του Σεπτεμβρίου με τους Ευρωπαίους, καθώς για να υλοποιηθεί το σχέδιο της κυβέρνησης, προϋποθέτει τον περιορισμό του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος σε επίπεδα σημαντικά κάτω του 2% ενδεχομένως και 1,5% του ΑΕΠ. Ο «φάκελος» με τις μειώσεις φόρων και εισφορών περιλαμβάνει:
 
1. Μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης 30% ή εναλλακτικά την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όσους έχουν εισοδήματα έως 20.000 ευρώ από 12.000 που ισχύει σήμερα. Ταυτόχρονα θα περιορισθούν όλοι οι συντελεστές της κλίμακας κατά μία ποσοστιαία μονάδα.  Συνέχεια στην ΠΗΓΗ