Τι είναι ο Λευκός Θόρυβος;

Τι είναι ο Λευκός Θόρυβος;

 

 

Μήπως υποφέρετε από αϋπνία; Εάν ναι, δεν είστε μόνοι! Εκατομμύρια ενήλικες, παιδιά αλλά και βρέφη δυσκολεύονται να κοιμηθούν αρκετά και να απολαύσουν έναν ήρεμο ύπνο, καθώς ταλαιπωρούνται λόγω προβλημάτων όπως το άγχος, χρόνιοι πόνοι, υπνική άπνοια κ.α. Ευτυχώς, έχει αποδειχθεί ότι ορισμένα βοηθήματα ύπνου μπορεί να είναι μια λύση σε αυτό το πρόβλημα, για παράδειγμα, η εφαρμογή χαλαρωτικών ήχων, όπως ο λευκός θόρυβος (και άλλοι «χρωματιστοί» θορύβοι).
 
Τι είναι ο Λευκός Θόρυβος;
Τα ηχητικά κύματα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: στη «συχνότητα», ταχύτητα δόνησης της κυματομορφής ανά δευτερόλεπτο, και στο «πλάτος» (ή «ένταση»). Ο λευκός θόρυβος ορίζεται ως θόρυβος που συνδυάζει όλες τις ακουστικές συχνότητες που ακούει το ανθρώπινο αυτί (20 hertz – 20 kilohertz). Αυτός ο τύπος θορύβου περιλαμβάνει ήχους χαμηλής, μεσαίας και υψηλής συχνότητας.
 
Ορισμένες μορφές θορύβου ( «χρώματα») παίρνουν το όνομά τους με βάση το χρώμα του ελαφρού μήκους κύματος. Το λευκό φως περιέχει όλες τις συχνότητες στο ορατό εύρος, δηλαδή μοιάζει με «20.000 αποχρώσεις που ηχούν ταυτόχρονα».
 
Υπάρχει, ωστόσο, μια παρανόηση σχετικά με την έννοια του λευκού θορύβου. Για παράδειγμα, πολλοί πιστεύουν ότι όλοι οι στατικοί ήχοι, όπως του κλιματιστικού, του ψυγείου ή του ανεμιστήρα είναι τύποι λευκού θορύβου, αλλά στην πραγματικότητα, το περιβάλλον μας είναι περιέχει συνδυασμό λευκού, ροζ και καφέ θορύβου, μεταξύ άλλων.
 
Ο πραγματικός λευκός θόρυβος ηχεί σαν το γνωστό σε όλους «shhh», τον ήχο, δηλαδή, που κάνει η τηλεόραση ή το ραδιόφωνο όταν συντονιστούν σε συχνότητα που δεν χρησιμοποιείται.
 
Πιθανά οφέλη του λευκού θορύβου!  Συνέχεια στην ΠΗΓΗ