Ποδηλασία: 9ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ο Γιώργος Δάντος

Ποδηλασία: 9ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ο Γιώργος Δάντος

 

 

 

 

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου Ανδρών και στον 3ο Διασυλλογικό Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας που διεξήχθηκαν πρόσφατα έλαβε μέρος ο Μυκονιάτης πρωταθλητής μας στην ποδηλασία Γιώργος Δάντος.

 

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Καλαμπάκα, ο Γιώργος βρέθηκε ανάμεσα σε κορυφαίους Έλληνες αθλητές που αγωνίζονται σε Γαλλία και Ιταλία καθώς και ξένους πρωταθλητές.

 

Ο αγώνας ήταν απόστασης 159km, με αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς η ζέστη έφτανε τους 40 βαθμούς. Στόχος της ομάδας ήταν η φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδος. Με επίθεση στα τελευταία 3.5 ΧΜ ο Μυκονιάτης ποδηλάτης αποσπάστηκε από γκρουπ 15 αθλητών αφού είχε διασφαλιστεί η φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδος και τερμάτισε στην 9η θέση (πρώτος μη επαγγελματίας).

 

Νωρίτερα τον ίδιο μήνα είχε πραγματοποιηθεί ο 3ος Διασυλλογικός Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας (cross country) στα Κανακια της Σαλαμίνας. Ο αγώνας εξελίχτηκε αρκετά καλά για τον Δάντο την πρώτη ώρα όπου είχε την πρωτοπορία και τον έλεγχο αφού βρισκόταν στην πρώτη θέση. Μετά από μια άσχημη στιγμή με μια μηχανική βλάβη όπου του στοίχησε περίπου 2 λεπτά, τελικά τερμάτισε στην δεύτερη θέση.

 

Ακολουθούν φωτογραφίες και από τους δύο αγώνες

Πανελλήνιο Καλαμπάκα Πανελλήνιο Καλαμπάκα
Πανελλήνιο Καλαμπάκα Πανελλήνιο Καλαμπάκα
cross country Σαλαμίνα cross country Σαλαμίνα