Έκτακτη σύσκεψη με την παρουσία του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας στο Αεροδρόμιο

Έκτακτη σύσκεψη με την παρουσία του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας στο Αεροδρόμιο

 

Ο συνολικός σχεδιασμός για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας ενόψει της εκκίνησης των διεθνών πτήσεων την 1η Ιουλίου παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί σε σύσκεψη παρουσία του Γενικού  Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας  κ. Βασίλη Παπαγεωργίου , του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κ.Κουκά, της Διοικήτριας του Κέντρου Υγείας κ. Ντ. Σαμψούνη, του Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  κ. Παν. Μαυραγάνη, του Διοικητή του ΑΤ Μυκόνου κ. Αλ. Σκούλου, του Αερολιμενάρχη Δ. Μούρτου, του Προϊστάμενου Τελωνείου κ. Γ. Καραπαναγιώτη, καθώς και εκπροσώπων των φορέων επίγειας διαχείρισης και της AEGEAN.
Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας κάθε επιβάτης των διεθνών πτήσεων έως και την Δευτέρα 31 Αυγούστου, θα  συμπληρώνει υποχρεωτικά τη φόρμα Passenger Locator Form (PLF) τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in τους, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με το αεροδρόμιο αναχώρησης, τη διεύθυνση διαμονής τους, το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα καθώς και τα λοιπά στοιχεία, όπως αυτά καθορίζονται με το σχετικό έντυπο.
 
Επίσης τονίστηκε ότι στο αεροδρόμιο θα γίνονται καθημερινά  έως 150 τεστ σε επιβάτες από πτήσεις του εξωτερικού από κλιμάκιο στρατιωτικών ιατρών, που ήδη εγκαταστάθηκε, υπό την εποπτεία του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛΑΣ.
 
Όπως τονίσθηκε η διαχείριση πιθανών θετικών κρουσμάτων θα γίνεται κατ΄εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε συνεργασία με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.
 
Μετά το τέλος της σύσκεψης ο γγ, Πολιτικής Προστασίας επιθεώρησε τις νέες εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής στο χώρο του αεροδρομίου και αναχώρησε με ελικόπτερο για το αεροδρόμιο της Πάρου.