ΑΣ Άνω Μερα: «Δεν έχουμε δεχτεί επίσημη πρόταση που να αφορά τη συνένωση»

ΑΣ Άνω Μερα: «Δεν έχουμε δεχτεί επίσημη πρόταση που να αφορά τη συνένωση»

 

Η Διοίκηση της Άνω Μεράς εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας πήρε θέση για τα όσα διαρρέουν τις τελευταίες ημέρες και αφορούν την ενδεχόμενη συνένωση με τον ΑΟ Μυκόνου. 
 
 
Το Δελτίο τύπου
 
 
Τα μέλη της διοίκησης του Α. Σ. Ανω Μερά , διαβάζοντας και ακούγοντας τις τελευταίες ημέρες διάφορα δημοσιεύματα, οφείλουν να ενημερώσουν τον φίλαθλο κόσμο και τους ανθρώπους που έχουν βοηθήσει τόσα χρόνια το σύλλογο, για τα δεδομένα και τα ισχύοντα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα όσο αναφορά το μέλλον του συλλόγου.
 
Μετά την ολοκλήρωση της καραντίνας λόγω του covid 19, η ομάδα μας ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές και αθλητικές τις υποχρεώσεις για τη σεζόν που τελείωσε με δυστυχώς περίεργο τρόπο. Τα τμήματά μας που αγωνίστηκαν στα εθνικά πρωταθλήματα είχαν μια σοβαρή και αξία παρουσία.
 
Η ανδρική μας ομάδα παρέμεινε στην Γ Εθνική κατηγορία, η γυναικεία μας ομάδα είχε μια υπέροχη σεζόν τερματιζοντας πολύ ψηλά στον πίνακα του ομίλου της Γ Εθνικής και η ακαδημια μας βελτιώθηκε σε πολλούς τομείς προσφέροντας σοβαρό έργο.
Πρωτεργάτης όλου του εγχειρηματος που σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος, ο πρόεδρος μας κ. Νικος Σαντοριναιος και τον ευχάριστουμε για την τεράστια προσφορά του. Σήμερα με δεδομένη μια αρνητική οικονομική και κοινωνική κατάσταση ο αθλητισμός έχει δυστυχώς περάσει σε δεύτερη μοίρα.
 
Η εικόνα και η λογική που έχει περάσει στον αθλητικό κόσμο για την Μύκονο και την προσπάθεια της Άνω Μερας την σεζόν που τελείωσε, ήταν οτι η οικονομική δυνατότητα της ήταν τεράστια και ότι με την τωρινή κατάσταση δεν έχει επηρεαστεί. Κανείς εκτός των ανθρώπων που σχετίζονται με την ομάδα δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει νησιωτική ομάδα σε ένα εθνικό πρωταθλημα και ποια είναι τα τεράστια κόστη που δημιουργεί μια τέτοια  συμμετοχη αλλά και η λανθασμένη υπεραξία που δημιουργεί οικονομικά το όνομα Μύκονος.
 
Με βάση όλα τα παραπάνω και με μια σεζόν που επηρεάζει ήδη στο 100% της το νησί, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που συνεχίζουν να αγαπούν την προσπάθεια αυτή και να την διαφυλαττουν με κόστος πολλά πράγματα.
 
Για να διαφυλαχθει λοιπόν αυτή η προσπάθεια αλλά και η ΙΣΤΟΡΊΑ των σωματείων  οφείλουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Υπάρχει ένα μείζον θέμα εδώ και καιρό που περιφέρεται από εδώ και από εκεί χωρίς ουσία. Η διοίκηση της Άνω Μερας θα έχει πάντα κάτι να πει μόνο όταν φτάσει στο σημείο να υπάρχει ουσία.
 
Αναφερόμαστε στην συνένωση των δύο ομάδων του νησιού. Της ομάδας της Άνω Μερας που βρίσκεται στην Γ εθνική κατηγορία και στον συντοπιτη Α. Ο. Μυκόνου που βρίσκεται στο πρωτάθλημα Α τοπικής κατηγορίας κυκλαδων. Πάγια λογική των ανθρώπων της ομάδος μας είναι πάντα με καλή πίστη να υπάρχει ένας πυρήνας του Νησιού με ανθρώπους που μπορούν να επικοινωνούν και να δημιουργήσουν κάτι καλό για τον τόπο.
 
Η Άνω Μερά είναι έτοιμη με προτάσεις και αναμένει την απέναντι πλευρά. Ουδεμία συζήτηση ή ενδιαφέρον έχει δημιουργηθεί  και να έχει φτάσει ΕΠΊΣΗΜΑ  στα χέρια μας. Επειδή ο χρόνος ήδη έχει πιέσει αρκετά η Άνω Μερά έχει ξεκινήσει τον προγραμματισμό της και κάθε τέτοια κουβέντα θα έχει γνώμονα αυτό το δεδομένο καθώς δεν μπορεί να εκτεθουν πράγματα και καταστάσεις λόγω καθυστέρησεων.
 
Η πραγματικότητα είναι αυτή και τα δεδομένα όσα σας γνωρίζουμε σήμερα. Από μια τέτοια συνένωση κερδισμένοι θα είμαστε όλοι αλλά πάντα με γνώμονα το καλό του αθλητισμού και του νησιού.