Μαθήματα χρήσης των social Media όλων των ηλικιών στην Δημοτική βιβλιοθήκη

Μαθήματα χρήσης των social Media όλων των ηλικιών στην Δημοτική βιβλιοθήκη

 

 

Πέρυσι, αρκετές βιβλιοθήκες του Ν. Αιγαίου κάτω από το Future Library προσπάθησαν να οργανώσουν η κάθε βιβλιοθήκη ξεχωριστά στο χώρο της, μαθήματα χρήσης των social media σε ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών και σε επίπεδο αρχαρίων.
 
Φέτος  και η βιβλιοθήκη Μυκόνου θα προσπαθήσει να εφαρμόσει την πρόταση αυτή, «φυσικά, με τη δικιά σας συμμετοχή, σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα και τα χαρακτηριστικά της τοπικής κοινωνίας του νησιού μας» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βιβλιοθηκονόμος του κα Βασιλική Νικηφορίδου. 
 
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο χώρο της βιβλιοθήκης από εκπαιδευτές – πληροφορικούς, ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έστω και για λίγες ώρες ώστε οι συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι, άνθρωποι όλων των ηλικιών, να αποκτήσουν βασικές γνώσεις πάνω στα social media και συγκεκριμένα επάνω στη μάθηση sms, mail, skype, facebook, linkedin, twitter, blogging, web page κ.α.
 
Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στα προγράμματα αυτά είτε ως εκπαιδευτές (αν πρόκειται για εκπαιδευτές σε δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ιδιοκτήτες μαγαζιών ηλεκτρονικών υπολογιστών, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που παρέχουν πιστοποιημένη γνώση υπολογιστών, νέοι με γνώση και δυνατότητα μετάδοσης αυτής κλπ) είτε ως μαθητές, μπορούν να περνούν από την Δημοτική Βιβλιοθήκη ή να επικοινωνήσουν για να ενημερωθούν για τα προγράμματα και τις αιτήσεις συμμετοχής.
 
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι είναι ευπρόσδεκτοι και τα μαθήματα είναι δωρεάν.