Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση στη Ρήνεια - Τι αναφέρει ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση στη Ρήνεια - Τι αναφέρει ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού

Μεγάλη καταστροφή για πολλές οικογένειες που διατηρούν παρτίδες στις Κάτω Δήλες έφερε η σημερινή πυρκαγιά στη Ρήνεια. Η φωτιά σβήστηκε πριν από λίγο ωστόσο υπάρχουν ακόμα κάποιες μικρές εστίες. 
 
Περί τις 9 παρτίδες καταστράφηκαν ολοσχερώς με ότι αυτό συνεπάγεται για τις αντίστοιχες οικογένειες και τα ζώα τους.
 
Πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν οι ρίψεις του καναντέρ, ενώ ακόμη από εδάφους τα τρακτέρ των χωριανών δημιουργούν ζώνες ασφαλείας για να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο πιθανής αναζωπύρωσης και επέκτασης.
Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δήλου – Ρήνειας Γιώργος Συριανός, «η καταστροφή στη νοτιοανατολική πλευρά της Ρήνειας είναι τεράστια. Η ζημιά είναι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις γύρω στα 1200 στρέμματα σε παρτίδες 9 οικογενειών. Σε αυτές δεν μπορούν να στέξουν πρόβατα, έχουν καεί τα σπαρτά, όπως και πολλές μηχανές, ντεπόζιτα και άλλα αντικείμενα.
 
Ο καιρός βοήθησε στην επέκταση της πυρκαγιάς καθώς γύριζε συνεχώς από βοριά σε νοτιά και σιρόκο με αποτέλεσμα να επεκταθεί σε 3-4 μέτωπα και να μην μπορεί να σβήσει. Όταν το σπαρτό είναι ξερό δεν το προλαβαίνεις. Ο καπνός ήταν πολύς και οδήγησε στο κέντρο υγείας με αναπνευστικά προβλήματα πολλούς πολίτες που βοήθησαν στην κατάσβεση». 
 
Στις Κάτω Δήλες όπως ονομάζεται η ευρύτερη περιοχή οι παρτίδες έχουν καεί κάτι που σημαίνει μεγάλη καταστροφή για τις οικογένειες που τις διατηρούν, οι οποίες θα πρέπει να βρουν αλλού καταφύγιο και τροφή για τα ζώα τους φέτος. Ανάμεσα στις παρτίδες που έχουν καταστραφεί είναι ο Κερενάλε, η Πικραγγουριά, το Ντουμπάρι και το Μαρμαροκοποιό, ενώ από θαύμα σώθηκαν τα πρόβατα που υπήρχαν στην ευρύτερη περιοχή. 
 
Όσον αφορά τις συνθήκες της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.
 
«Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο Μυκόνου, την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για την αποστολή του αεροπλάνου που βοήθησε στην κατάσβεση, τις τοπικές αρχές της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, τους 4 πυροσβέστες που επιχείρησαν κάτω από αντίξοες συνθήκες, το Λιμεναρχείο, την Αρχαιολογική Υπηρεσία και όλους τους Δηλιανούς που όλοι μαζί βοήθησαν στον περιορισμό της επέκτασης της πυρκαγιάς και στην κατάσβεσή της» αναφέρει ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δήλου – Ρήνειας κ. Συριανός ο οποίος δηλώνει συγκλονισμένος από την μεγάλη ζημιά που έγινε στην περιοχή και στα μέλη του Συνεταιρισμού.