ΣΥΡΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2014: Διεθνή Φεστιβάλ και εκδηλώσεις για τα βράδια του καλοκαιριού στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

ΣΥΡΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2014: Διεθνή Φεστιβάλ και εκδηλώσεις για τα βράδια του καλοκαιριού στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

 

 

 


Μια σειρά εκδηλώσεων που θα παρουσιαστούν στο κοινό και τους επισκέπτες του καλοκαιριού φιλοξενεί και φέτος η πρωτεύουσα των Κυκλάδων από την Κυριακή 6 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου. Εκδηλώσεις όπως συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, αφιερώματα και εκθέσεις εικαστικών τεχνών συνθέτουν ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε ευρύ κοινό.
 
Στο πρόγραμμα ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2014 φιλοξενούνται το 21ο Φεστιβάλ Κιθάρας, το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Κυκλάδων, το 8ο Indie Rock Festival καθώς και το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ & Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων aniμasyros, τα οποία πλαισιώνονται από το 3ο Φεστιβάλ Ακορντεόν, το 2ο Φεστιβάλ Λουκουμιού, το Syros International Film Festival και το CineDoc.
 
Σημαντική ενότητα αποτελεί και η παρουσίαση των παραλλήλων εκδηλώσεων —παραδοσιακού κυρίως χαρακτήρα— που διοργανώνονται και υποστηρίζονται από τοπικούς φορείς και συλλόγους της Σύρου και στοχεύουν κυρίως στη διατήρηση του παραδοσιακού στοιχείου και στην αναβίωση εθίμων.
 
Ξεχωριστή θέση επίσης κατέχουν στο πρόγραμμα το επετειακό αφιέρωμα στα 150 χρόνια λειτουργίας του Θεάτρου Απόλλων καθώς και η παρουσίαση του FORUM 20.21 - Πολιτιστικού Δικτύου Κυκλάδων που στοχεύει στην προετοιμασία της αίτησης για την κατάκτηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.
 
Στο εξώφυλλο του προγράμματος ο αναγνώστης θα μπορέσει να διακρίνει κείμενο από τις ιδιόχειρες σημειώσεις του Αντώνη Μαρκουλή - ο οποίος υπήρξε θερμός υποστηρικτής του πολιτισμού της Σύρου- από την έρευνά του για την έκδοση λευκώματος αφιερωμένου στα 150 χρόνια λειτουργίας του Θεάτρου Απόλλων, την οποία δεν πρόλαβε, δυστυχώς, να ολοκληρώσει.
 
Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού στην Σύρο πατήστε εδώ: ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2014