Ψηφίσθηκε επί της αρχής το ν/σ για τις μικροχρηματοδοτήσεις

Ψηφίσθηκε επί της αρχής το ν/σ για τις μικροχρηματοδοτήσεις

 

 

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε, επί της Αρχής, στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το νομοσχέδιο «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Οικονομικών.
 
Υπέρ ψήφισαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν κατά την δεύτερη ανάγνωση ή στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡα25.
 
Ο εισηγητής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, μιλώντας στη συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου, υπογράμμισε την θετική σύγκληση που καταγράφηκε, τόσο από τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς που έλαβαν μέρος στην πρωινή συνεδρίαση της ακρόασης φορέων, όσο και στη συζήτηση της πρώτης ημέρας του νομοσχεδίου, μεταξύ των κομμάτων. Ο κ. Σαλμάς, μάλιστα, είπε ότι «20 χρόνια που είμαι βουλευτής, είναι σπάνιο σε ένα νομοσχέδιο να βλέπεις να καταγράφεται μια τέτοια σύγκλιση».
 
Ο εισηγητής της μειοψηφίας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαράλαμπος Μαμουλάκης, αιτιολόγησε την «επιφύλαξη» που διατήρησε στην ψήφιση επί της Αρχής του νομοσχεδίου, εξηγώντας πως το κόμμα του έχει αναφέρει ορισμένες ενστάσεις και θα περιμένει κάποιες επιμέρους τροποποιήσεις.
 
Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, ανέφερε πως και το δικό του κόμμα έχει κάνει παρατηρήσεις και θα περιμένει βελτιώσεις, αλλά ψηφίζει «υπέρ» επί της Αρχής.
 
Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, δήλωσε πως καταψηφίζουν το νομοσχέδιο, επιφύλαξη για την Ολομέλεια δήλωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλειος Βιλιάρδος, ενώ ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Κρίτων Αρσένης, δήλωσε πως «στην παρούσα φάση καταψηφίζουμε».
 
Μετά την ψήφιση, κατά πλειοψηφία, του νομοσχεδίου επί της Αρχής, ξεκίνησε η τρίτη κατά σειρά, επί των άρθρων, συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στην Βουλή.
ΑΠΕ - ΜΠΕ