Ο Καλαφάτης μάς έβγαλε και πάλι «ασπροπρόσωπους»

Ο Καλαφάτης μάς έβγαλε και πάλι «ασπροπρόσωπους»

 

 

Αν και η Μύκονος φημίζεται για τις παραλίες της, επί σειρά ετών καταγράφει αρνητικό ρεκόρ όσον αφορά τις γαλάζιες σημαίες. Μοναδική εξαίρεση ο Καλαφάτης παραλία η οποία βραβεύτηκε και φέτος για την καθαρότητα και τις παροχές της προς τους λουόμενους, μετά τους ελέγχους που έγιναν κατά την διάρκεια του χειμώνα και πληρώντας όλα τα κριτήρια που χρειάζονται. 
 
Η χώρα μας βρίσκεται στην δεύτερη θέση σε Γαλάζιες Σημαίες παγκοσμίως, ανάμεσα σε 47 χώρες σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, ως Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.895 ακτές, 691 μαρίνες και 82 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.
 
Η Γαλάζια Σημαία, διεθνές σύμβολο πιστοποίησης για την καθαρότητα των ακτών και μια σειρά παροχών στις συγκεκριμένες ακτές, θα κυματίζει φέτος σε 497 ελληνικές ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη. 
 
Η παραλία του Καλαφάτη με την συμβολή της οικογένειας του αείμνηστου Κυριάκου Καλαμαρά και της κόρης του Ειρήνης που συνεχίζει με την ίδια συνέπεια το έργο του πατέρα της είναι η μοναδική που έχοντας όλες τις προδιαγραφές κερδίζει επί σειρά ετών την Γαλάζια Σημαία. 
 
Η Χαλκιδική αναδείχθηκε για άλλη μία φορά πρώτη ανάμεσα στις 13 Περιφέρειες της Χώρας με 94 σημαίες. Εβδομήντα πέντε Γαλάζιες Σημαίες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τα ηνία να κρατούν η Ρόδος και η Κως. 
 
Δείτε αναλυτικά τις παραλίες που έλαβαν Γαλάζια Σημαία στις Κυκλάδες