Άρχισαν τα όργανα! Τρεις συλλήψεις για κατάληψη τμημάτων παραλίας χωρίς άδεια

Άρχισαν τα όργανα! Τρεις συλλήψεις για κατάληψη τμημάτων παραλίας χωρίς άδεια

 

 

 


Στην σύλληψη τριών ατόμων προέβησαν την Πέμπτη 26 Ιουνίου οι Αστυνομικές Αρχές της Μυκόνου, για κατάληψη χώρου παραλίας χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή.
 

Συγκεκριμένα χθες το απόγευμα συνελήφθησαν στη Μύκονο δυο Έλληνεςκαι ένας υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 50, 26 και 18 ετών αντίστοιχα, γιατί είχαν προβεί στην κατάληψη τμημάτων παραλίας με ξαπλώστρες και ομπρέλες θαλάσσης, τις οποίες και ενοικίαζαν, εξ΄ ονόματος 50χρονου ημεδαπού-ιδιοκτήτη, σε λουόμενους, χωρίς άδεια του Δήμου Μυκόνου.

Σε βάρος του 50χρονου, ο οποίος απουσίαζε, σχηματίστηκε δικογραφία

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα της εκμίσθωσης παραλιών με δημοπρασία έχει καθυστερήσει και φέτος με αποτέλεσμα να έχει ήδη κυλήσει ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού και ακόμη να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.
 

Από την μία η μη συγκέντρωση των Δημοτικών Συμβούλων με αποτέλεσμα να ακυρώνονται συμβούλια λόγω έλλειψης απαρτίας και από την άλλη οι διαδικασίες που σε κάποιες περιπτώσεις παρουσιάζουν απαράδεκτη καθυστέρηση, έχουν σαν αποτέλεσμα όχι μόνο την καθυστερημένη δημοπράτηση αλλά και την ταλαιπωρία των ιδιωτών που βλέπουν το καλοκαίρι να φεύγει και οι ίδιοι να μην γνωρίζουν ακόμη αν θα καταφέρουν να πλειοδοτήσουν και πάλι στις δημοπρασίες τμημάτων παραλιών που είχαν και πέρυσι. Την ίδια στιγμή προκύπτει ακόμη ένα θέμα καθώς τα τμήματα που θα δημοπρατηθούν θα είναι λιγότερα από πέρυσι.
 

Κατόπιν αυτώνείναι επόμενο να υπάρξουν προβλήματα τα οποία αν οι διαδικασίες δεν "τρέξουν" αναμένεται να επιδεινωθούν το επόμενο διάστημα.

 

Μία ακόμη σύλληψη πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές το πρωί της Παρασκευής 27/06. Συγκεκριμένα συνελήφθη από  αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου ένας 22χρονος Έλληνας γιατί λειτουργούσε, ως υπεύθυνος, εστιατόριο χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής και επιπλέον είχε προβεί στην τοποθέτηση εξέδρας καταλαμβάνοντας χώρο αιγιαλού και παραλίας.

 

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)