Φθηνότερα τα «τέλη κυκλοφορίας με το μήνα»

Φθηνότερα τα «τέλη κυκλοφορίας με το μήνα»

 

 

 

Καταργείται το πέναλτι

Φθηνότερα θα κοστίζουν φέτος τα «τέλη κυκλοφορίας  με το μήνα» αφού οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν τέλη για τους μήνες που θα κυκλοφορήσουν ξανά τα οχήματα τους στους ελληνικούς δρόμους χωρίς να πληρώσουν πρόστιμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών έχει έτοιμη τη διάταξη η οποία προβλέπει  τη κατάργηση του πέναλτι για τα «τέλη κυκλοφορίας με το μήνα».
 
Η  διάταξη ανοίγει το δρόμο στους ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας και να κυκλοφορήσουν τα οχήματα τους για ένα μήνα ή για τρεις μήνες ή μέχρι το τέλος του έτους πληρώνοντας τέλη ανάλογα με του μήνες  που θα επιλέξουν.
 
Σύμφωνα με το σύστημα που ίσχυε μέχρι πέρυσι στην περίπτωση της άρσης ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πλήρωνε τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν για 2 μήνες (2/12 των τελών κυκλοφορίας ) για τρεις μήνες πλήρωνε τέλη για 4 μήνες (4/12 των τελών κυκλοφορίας)  ενώ για άρση ακινησίας  μέχρι το τέλος του έτους ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πλήρωνε την  αναλογία των τελών για κάθε μήνα, συν τα τέλη δύο μηνών ακόμη.
 
Με το νέο καθεστώς αν κάποιος κυκλοφορήσει το όχημά του για τρεις μήνες θα πληρώσει τα τέλη που αντιστοιχούν στα 3/12 των ετήσιων τελών κυκλορορίας χωρίς  πρόστιμο, για πέντε μήνες τα 5/12  και για έξι μήνες τα μισά τέλη. Για παράδειγμα αν ιδιοκτήτης αυτοκινήτου με ετήσια τέλη 250 ευρώ που έχει καταθέσει τις πινακίδες στην εφορία θέλει να κυκλοφορήσει το όχημα του για τρεις μήνες θα πληρώσει 62,50 ευρώ ενώ εάν θέλει να το έχει στην κατοχή του από τον Ιούλιο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα πληρώσει 125 ευρώ. Συνέχεια στηνΠΗΓΗ