Προβληματισμός και απόγνωση στην χθεσινή 4ωρη σύσκεψη των επιχειρηματιών της Μυκόνου

Προβληματισμός και απόγνωση στην χθεσινή 4ωρη σύσκεψη των επιχειρηματιών της Μυκόνου

Μεγάλος προβληματισμός αλλά και απόγνωση επικρατεί στους κόλπους των επιχειρηματιών της Μυκόνου για τα μέτρα λειτουργίας των καταστημάτων όπως έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση. Το απόγευμα της Δευτέρας συνεδρίασε ο Σύλλογος Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου για να καθορίσει τις κινήσεις του ακόμα ίσως και το κλείσιμο των καταστημάτων. 
 
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο με επίκεντρο τα μέτρα για την λειτουργία των επιχειρήσεων με αφορμή και το πρόσφατο περιστατικό με μαγαζί στην Φτελιά. Στη συνεδρίαση ήταν παρόν από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς,, η Εντεταλμένη Δ.Σ. Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Ελένη Κοντιζά, ο Μιλτιάδης Ατζαμόγλου και η Μαρία Κουσαθανά.
 
Ο κ. Κουκάς αναφέρθηκε στο δύσκολο καλοκαίρι που έχουμε μπροστά μας από πλευράς των ειδικών συνθηκών που υπάρχουν λόγω COVID19. παγκοσμίως τονίζοντας ότι η Μύκονος θα αποτελέσει το μοντέλο για όλη την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο καθώς εδώ είναι στραμμένα τα βλέμματα για το επιτυχές άνοιγμα του τουρισμού. Η συνέπεια στην διασφάλιση της υγείας και ο επαγγελματισμός που θα επιδείξουν οι επιχειρηματίες του νησιού θα αποτελέσει ένα ισχυρό κίνητρο για την αύξηση των αφίξεων.  
 
Από την άλλη πλευρά όπως τονίσθηκε ο Δήμος στέκεται κοντά σε όλες τις επιχειρήσεις του νησιού αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες, καθώς αφενός βάλλονται, αφετέρου δεν πρέπει να παραβλέπουν τις σαφείς οδηγίες που έχουν δοθεί. 
 
Συμπέρασμα όλων είναι ότι με τα ισχύοντα μέτρα είναι σχεδόν αδύνατη η λειτουργία τους και όχι μόνο στον ιδιαίτερο παραδοσιακό οικισμό της Μυκόνου, αλλά  εν γένει όλων των νησιών που διατηρούν παραδοσιακούς οικισμούς και παλιές πόλεις καθώς το μέγεθος των καταστημάτων δεν το επιτρέπει.
 
Οι επιχειρηματίες ζητούν να συμπεριληφθεί ο κλάδος τους στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις ενώ προχώρησαν και στην σύσταση ειδικής επιτροπής η οποία θα επεξεργαστεί άμεσα προτάσεις που τέθηκαν στο τραπέζι και θα τις θέσει στην κυβέρνηση με στόχο την εξεύρεση λύσης τόσο για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, όσο και για την όσο το δυνατόν ομαλότερη λειτουργία των καταστημάτων τους κάτω από τις ιδιόμορφες συνθήκες που επιβάλλει η εποχή.