Πίστωση χρόνου για να εξετάσει τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν τα νησιά ζήτησε ο Μάκης Βορίδης

Πίστωση χρόνου για να εξετάσει τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν τα νησιά ζήτησε ο Μάκης Βορίδης

 

 


Αντιπροσωπεία Δημάρχων των Κυκλάδων ανάμεσά τους και η Δημαρχεύουσα Μυκόνου Ειρήνη Γρυπάρη, επισκέφθηκαν χθες το Υπ. Υγείας και είχαν συνάντηση και με τον νέο Υπουργό Μάκη Βορίδη. Η επίσκεψη έγινε μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Βουλευτή κ. Κρεμαστινού.
 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν να εκθέσουν οι Δήμαρχοι των νησιωτικών Δήμων τα προβλήματα Υγείας που αντιμετωπίζουν, δια ζώσης, ώστε και ο  νέος Υπουργός Υγείας να λάβει άμεση γνώση των θεμάτων.
 

Η κα Γρυπάρη Ειρήνη ανέφερε ότι η Μύκονος κατακλύζεται από περίπου δύο εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, πολλοί εκ των οποίων επιφανείς προσωπικότητες που ανησυχούν για το πιο αυτονόητο αγαθό την Υγεία και την ασφάλεια. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η Μύκονος θα έπρεπε να έχει το δικό της Νοσοκομείο αφού ο όγκος των επισκεπτών που δέχεται αλλά και οι ανάγκες των κατοίκων της είναι μεγάλες.
 

Επίσης  η Δημαρχεύουσα, σε συνεννόηση με την κα Γρυπάρη Μαργαρίτα Συντονιστή επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μυκόνου κατέθεσε Υπόμνημα προς τον Υπουργό καταγράφοντας μια σειρά από άμεσες προσλήψεις που είναι απαραίτητες για το Κέντρο Υγείας. 

Διαβάστε το υπόμνημα που κατέθεε η Δημαρχεύουσα 
Υπόμνημα για άμεσες προσλήψεις στο Κέντρο Υγείας κατέθεσε στον Μάκη Βορίδη η κα Γρυπάρη
 

Με δεδομένο ότι ο Υπουργός ανέλαβε προ ημερών τα καθήκοντά του μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνηση, ζήτησε πίστωση χρόνου και διαβεβαίωσε τους Δημάρχους ότι θα εξετάσει τα προβλήματα που κάθε νησί αντιμετωπίζει., όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου.