Σαν σήμερα: Ένας χρόνος μετά την ανανέωση της λαϊκής εντολής στο πρόσωπο του Κων/νου Κουκάs

Σαν σήμερα: Ένας χρόνος μετά την ανανέωση της λαϊκής εντολής στο πρόσωπο του Κων/νου Κουκάs

 

 

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την ανανέωση της λαϊκής εντολής στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Κουκά. Στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 ο κ. Κουκάς υπερίσχυσε του Χρήστου Βερώνη με 52,51% έναντι 47,49%. 
 
Με αφορμή την σημερινή επετειακή ημέρα ο κ. Κουκάς σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ανέφερε τα εξής:
 
Πριν από έναν ακριβώς χρόνο επαναβεβαιώσατε την εμπιστοσύνη σας προς το πρόσωπό μου και τη ανανεωμένη και δυνατή ομάδα της «Πρωτοβουλίας Δράσης».
 
Στον Αλεκάρα, στο Μίλτο, στο Μπαλτά, στον Γιακουμή, στον Φραντζέσκο, στην Καλπουρτζή, στον Ρουσουνέλο, στο Μάνεση, στην Ψύλενα, στην Τόνια, στην Κοντιζά και βέβαια στους Κοινοτικούς μας Συμβούλους Γιώργο Μπουγιούρη, Γιάννη Καραγιαννάκη, Αλέξη Συριανό αλλά και στους μπάρμπα Γιάννη & Ειρήνη Νικολαρίδη και βέβαια και σε όλους τους άλλους που δεν κατάφεραν να εκλεγούν, αλλά έδωσαν και την ψυχή τους στην κοινή προσπάθεια.
 
Μια ομάδα που της οφείλω πολλά και της χρωστάω πολλά γιατί αποτελείται από ξεχωριστούς ανθρώπους με πολύ φιλότιμο και ξεχωριστή αγάπη για το νησί.
Μας δώσατε μία ισχυρή εντολή να εργαστούμε με ακόμα μεγαλύτερη πίστη και επιμονή για να παραμείνει η Μύκονος Πρωταγωνίστρια.
 
Στην ορκωμοσία μου, τον περασμένο Σεπτέμβριο δεσμεύτηκα να ενώσω τη Μύκονο και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να υπηρετήσουμε το νησί μας σε κλίμα συναίνεσης, σύνθεσης και συνεργασίας.
Και αυτό έκανα με την ανάθεση θέσεων ευθύνης σε άξιους δημοτικούς συμβούλους που εκλέχθηκαν με άλλους συνδυασμούς, όπως επίσης και με την ουσιαστική λειτουργία διαπαραταξιακών επιτροπών για σημαντικά θέματα όπως πρόσφατα για το ζήτημα των αντικειμενικών αξιών.
 
Η πραγματική ενότητα, η δημιουργική συνεργασία και η συλλογική διεκδίκηση είναι ο μόνος δρόμος που εγγυάται ότι το νησί μας και τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσει να αποτελεί ένα ισχυρό διεθνές brand name και παράλληλα θα διασφαλίσει την διακριτή πολιτιστική του ταυτότητα και το μοναδικό του χαρακτήρα.
 
Είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο χρόνο κάναμε σημαντικά βήματα για την προώθηση βασικών έργων υποδομών και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας, διασφαλίσαμε επιπλέον πόρους, σταθήκαμε σταθερά απέναντι σε σχεδιασμούς για την υποβάθμιση του μυκονιάτικου τοπίου.
 
Και βεβαίως αποκτήσαμε ακόμα πιο ισχυρή φωνή με την εκλογή μου στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, αλλά και στη θέση του επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
 
Πριν από λίγες εβδομάδες κληθήκαμε όπως εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο να αντιμετωπίσουμε τις πρωτοφανείς συνέπειες της πανδημίας και καταφέραμε με ευθύνη και σοβαρότητα να κερδίσουμε το πρώτο στοίχημα.
 
Σήμερα προετοιμαζόμαστε για την υποδοχή των χιλιάδων επισκεπτών μας και την έναρξη της πιο ιδιαίτερης τουριστικής περιόδου, των τελευταίων δεκαετιών.
 
Είμαι βέβαιος ότι και αυτή τη φορά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα τα καταφέρουμε και θα βάλουμε τις βάσεις για μια πιο επιτυχημένη χρονιά το 2021.
Έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να κερδίζουμε τις μεγάλες μάχες και τα μεγάλα στοιχήματα.
 
Αρκεί να θυμόμαστε πάντα ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν και ότι πρέπει να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια Μύκονο ακόμα πιο ισχυρή από αυτή που μας παρέδωσαν οι γονείς μας.
 
Σας ευχαριστούμε όλους.