Ερχονται ψηφιακά ραντεβού στα ΚΕΠ και εξπρές ανανεώσεις διπλωμάτων οδήγησης

Ερχονται ψηφιακά ραντεβού στα ΚΕΠ και εξπρές ανανεώσεις διπλωμάτων οδήγησης

Στοχος είναι τα ΚΕΠ να αποτελέσουν το μοναδικό σημείο φυσικής επαφής των πολιτών με το Δημόσιο

Στόχος είναι τα ΚΕΠ να αποτελέσουν το μοναδικό σημείο φυσικής επαφής των πολιτών με το Δημόσιο, όπως επανέλαβε την Τρίτη, 26 Μαΐου, στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, η οποία συνεδρίαζε με θέμα τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και την υγειονομική κρίση ως επιταχυντή του μετασχηματισμού, ο υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης.
 
«Το ψηφιακό ραντεβού είναι αυτό που κάναμε όλη αυτή την περίοδο: Να μπορείς με μία κάμερα να κάνεις μία τηλεδιάσκεψη με κάποιον. Αυτό θα το κάνουμε εάν είναι δυνατόν ακόμη και για όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου», σημείωσε ο υπουργός.
 
Το ψηφιακό ραντεβού ξεκινά ήδη από τις ΔΟΥ, όπου μαζί με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ξεκινά με την υπηρεσία απόδοσης κλειδαρίθμου. «Θα συνεχιστεί στα ΚΕΠ, θα μπορεί δηλαδή ένας πολίτης να κλείνει ένα ραντεβού όπως το κλείνει με φυσική παρουσία, να το κλείνει μέσω τηλεδιάσκεψης με τους υπαλλήλους των ΚΕΠ. Προφανώς αυτό θα πρέπει να γίνει και για τα γκισέ των Δήμων, προφανώς αυτό θα πρέπει να γίνει και για τα γκισέ του ΕΦΚΑ, πρέπει να γίνει για όλο το κράτος, εκεί που δεν μπορούν οι διαδικασίες να αυτοματοποιηθούν γρήγορα. Είναι επίσης κάτι το οποίο δεν έχει γίνει σε πάρα πολλές χώρες και αξιολογείται ως μία κάποιου τύπου καινοτομία ο τρόπος με τον οποίο θα χειριστούμε το θέμα των τηλεδιασκέψεων με τις δημόσιες υπηρεσίες» υπογράμμισε ο κ. Πιερρακάκης.
 
Τα διπλώματα οδήγησης

 

Στη συνολική ψηφιοποίηση των διπλωμάτων οδήγησης, όπως είχε ήδη γράψει το «Εθνος της Κυριακής» από τις 26 Απριλίου θα προχωρήσουν τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Μεταφορών, διευρύνοντας και το νέο θεσμό της προσωρινής άδειας οδήγησης ώστε να καλύπτει και τις ανανεώσεις διπλωμάτων.