Αμφίβολη η χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών για το 2014- 2015

Αμφίβολη η χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών για το 2014- 2015

 

 


Τα τελευταία χρόνια στους νησιωτικούς μας δήμους λειτουργούν κοινωνικές δομές αλληλεγγύης και υποστήριξης των οικογενειών, οι οποίες δοκιμάζονται από τη μεγάλη κοινωνική και οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας.  Αιχμή του δόρατος αυτών των κοινωνικών δομών, είναι οι παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ - ΜΕΑ).

Οι δομές αυτές συγχρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και λειτούργησαν με μεγάλη επιτυχία, παρά τη μείωση των χρηματοδοτήσεών τους τα τελευταία χρόνια.


Ωστόσο φέτος αλλά και για το 2015 οι πόροι δεν είναι εξασφαλισμένοι καθώς δεν έχουν εγκριθεί ακόμη τα επιχειρησιακά προγράμματα των Περιφερειών της Χώρας για τη νέα προγραμματική περίοδο. Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση του Προέδρου του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Δεκαβάλλα.

Ο κ. Δεκαβάλλας με επιστολή του στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου κάνει γνωστό ότι οι αιρετοί των Κυκλάδων συντάσσονται με την πρόταση της ΚΕΔΕ, η οποία έχει κατατεθεί προς τους συναρμόδιους Υπουργούς και αφορά στην ενίσχυση του συγχρηματοδοτούμενου μέρους με 60 εκ. ευρώ από το κοινωνικό μέρισμα, έτσι ώστε να φτάσουμε στο περσινό ύψος χρηματοδότησης.

 

Παράλληλα τους καλεί να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση και επαρκή χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών της αυτοδιοίκησης, λαμβάνοντας επιπλέον υπόψην, την ιδιαιτερότητα του νησιωτικού μας χώρου, με την έλλειψη κρατικών και άλλων δομών κοινωνικής υποστήριξης.

 

ΠΗΓΗ: MYKONOS NEWS