Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Σύρου για την αυριανή απεργία

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Σύρου για την αυριανή απεργία

 

 

Νέα μέτρα, νέοι φόροι, νέα επίθεση. 
Οι κλαδικές συμβάσεις έχουν εξαφανιστεί. Οι μισθοί μειώνονται καθημερινά, οι εργαζόμενοι μένουν χωρίς δικαιώματα, με διαλυμένες εργασιακές σχέσεις, τρομοκρατημένοι με την απειλή της ανεργίας.
 
 
Το ασφαλιστικό διαλύεται, οι συντάξεις εξαφανίζονται και ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει, οι ασφαλιστικές εταιρείες στήνουν πάρτι πάνω στην απελπισία των εργαζομένων. Δρομολογείται νέος γύρος απολύσεων στο δημόσιο και απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.
 
Επιχειρήσεις πετούν κατά χιλιάδες τους εργαζόμενους στο δρόμο, η Κυριακή αργία καταργείται, το οχτάωρο εξαφανίζεται, η ανεργία εξελίσσεται σε ωρολογιακή βόμβα. 2.000.000 άνεργοι, 3.000.000 χωρίς περίθαλψη, 500.000 οικογένειες χωρίς ένα ευρώ εισόδημα, τα «έκτακτα» χαράτσια γίνονται μόνιμος και άδικα βαρύς φόρος για την πλειονότητα των νοικοκυριών. Σύμφωνα με τα δικά τους αισιόδοξα μοντέλα ανάπτυξης θα χρειαστεί μια δεκαετία για να αποκτήσουμε το Εθνικό Εισόδημα του 2007! Η Υγεία διαλύεται, η Παιδεία συρρικνώνεται…
 
 
Την Τετάρτη 6 Νοέμβρη, είναι μέρα απεργίας, αλλά και μέρα διαδήλωσης για όλο το λαό.
 
Την Τετάρτη θα πρέπει να ακουστεί δυνατά η απάντησή μας.
Να φωνάξουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα, για το λαό μας, για τους εργαζόμενους, τους νέους. 
Ο δρόμος που θα ανοίξουν οι αγώνες και μια κυβέρνηση της αριστεράς, σύμμαχος του λαού και όχι των πλουσίων, των δανειστών, της τρόικας.
Όλοι μαζί μπορούμε να τους διώξουμε,
Να σταματήσουμε την καταστροφή, να διώξουμε το φόβο, να ακυρώσουμε τα μνημόνια και τις πολιτικές τους.
 
Για μια παραγωγική, κοινωνική και οικολογική ανασυγκρότηση προς όφελος του λαού.
Για δημόσιο έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα και τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας.
Για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, για τη στήριξη των ανέργων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Για να μπει τέλος στα σκάνδαλα.
Υπάρχει ελπίδα υπάρχει δρόμος.
 
Όλες και όλοι στην απεργία της Τετάρτης 6 Νοέμβρη